HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Élen a Csillag Születik és Indiana Jones

2012.05.30. 12:37 MinDigTV


Szokatlan módon nem tarolt a Csillag Születik a múlt héten, a teljes lakosság körében ugyan nem talált legyőzőre az RTL Klub produkciója, a 18-49 éveseknél azonban a TV2 az Indiana Jones sorozat harmadik epizódjával meg tudta előzni a tehetségkutatót. Az indulását követő hetekben igen jó eredményeket produkáló A gyanú árnyékában ezúttal nem tudta felvenni a versenyt a Barátok közt című szériával.


Közel 1,6 millióan voltak kíváncsiak a Csillag Születik múlt szombati adására, ezzel az RTL Klub tehetségkutatója a legnézettebb műsornak bizonyult. Ráadásul igen magas, 37,2 százalékos részesedést ért el az éppen tévézők között. Érdekes módon, ugyanilyen arányt tudhatott magáénak a Megasztár péntek esti fináléja is, a TV2 produkciójának utolsó adására 1,3 millióan voltak kíváncsiak, ezzel egyébként a harmadik legnézettebb műsornak bizonyult a múlt héten a teljes lakosság körében.

Ráadásul a szokottnál jóval előkelőbb helyen végzett a Megasztár a 18-49 éveseknél is a nézettségi versenyben, a 6. pozíciót szerezte meg, 32,4 százalékos részesedést elérve, uralva ezzel a péntek estét. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos korcsoportban egyébként meglepetésre nem a Csillag Születik volt a legnézettebb, ugyanis a TV2-n vasárnap este műsorra tűzött Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmnek sikerült megelőznie a tehetségkutatót.

A Barátok közt újra régi fényében ragyog, mind a 18-49 éves kategóriában, mind a teljes lakosságban valamennyi múlt heti epizódja bekerült a tíz legnézettebb műsor közé. Villámrajtot vett az elmúlt hetekben az RTL Klub új, amatőr szereplőkkel készült sorozata, a múlt héten azonban lényegesen szolidabb teljesítményt nyújtott, sem a teljes lakosságot vizsgálva, sem a 18-49 éveseknél nem sikerült bekerülniük a széria epizódjainak a TOP10-be.

A TV2 saját sorozata, a Jóban Rosszban továbbra is szép teljesítményt nyújt, különösen a teljes lakosság körében hozza a jó eredményeket, több epizódja is bekerült a tíz legnézettebb múlt heti műsor közé.

Bár a vasárnapi Forma-1-es közvetítés ismét sok nézőt hozott az m1-nek, különösen a 18-49 éveseknél, részesedése az éppen tévézők körében elmaradt a korábbi eredményektől, igaz így is 37,5 százalék volt. Jól alakult a szombat este a közszolgálati televízió számára, a Csillag Születik után ugyanis a 18-49 éveseknél a legvonzóbb programnak bizonyult az m1-en közvetített Eurovíziós Dalfesztivál.

Rendkívül érdekesen alakult a főműsoridős (19-23 óra) nézettségi verseny a 18-49 éves korcsoportban. Az RTL Klub továbbra is őrzi vezető helyét, átlagosan az ebbe a kategóriába tartozó nézők 24,3 százalékát tudhatta magáénak főműsoridőben. A TV2 azonban meglehetősen szorosan követi, 20,4 százalékos eredményt produkált a csatorna a múlt héten. Szokatlan módon holtverseny alakult ki a harmadik pozícióban, meglepő módon az m1 és a Viasat 3 között, mindkét adó 6 százalékos eredményt ért el. Az elmúlt hetekben a nézettségi verseny 3. helyét kibérlő Cool TV ezúttal 5,9 százalékos eredménnyel zárt, míg a Film+ 4,2 százalékos átlagos részesedést ért el.

(mmonline)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: rtl klub tv2 nézettség csillag születik mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr304554811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kultúrmisszionárius 2012.06.01. 15:02:49

Páran félreértették múltkori kérdésemet a CSISZ amatőr operaénekeséről, és úgy dekódolták, hogy én el akarom áztatni Mészáros János Eleket, pedig nem: tényleg csak szimplán kíváncsi voltam, és semmivel se kevésbé bulváros, mint amikor arról cikkeznek a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása