HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ez a te életed

2012.05.21. 14:18 MinDigTV


Duna Tv: május 26., szombat, 23:40


„A buddhisták szerint az új életet úgy kezdi az ember, hogy az előzőt abbahagyta”

Nincs fontosabb, mint a testi-lelki egyensúly. Ha a test beteg, beteg a lélek. És vice versa. Ezt az egyensúlyi állapotot csakis mi – a test hordozói és használói – tarthatjuk fenn. Kitartással, koncentrációval és nem kevés akaraterővel.


Sokan elfeledkeznek arról az egyszerű és olykor mégis annyira komplikált dologról, hogy mi magunk irányítjuk életünket, amelynek alapvető pillére a tudat és a szellem.


Luca kiskora óta a zongorázásnak él. A zene a mindene. Egy emlékezetes estén azonban egy csapásra megváltozik minden. Luca, élete legfontosabb zongoraversenyén vesz részt. Egyetlen komoly riválisa van csupán, de őt is legyőzi. Lemezkiadó és szerelme várja a koncertterem ajtajában. Azonban egy véletlen és végzetes baleset miatt, egyik pillanatról a másikra, tolószékbe kényszerül. A huszonéves művész mély depresszióba esik, e perctől fogva sem szerelme, sem szülei nem tudnak segíteni. Luca a klinikáról egy speciális, sérült fiatalok intézetébe kerül, ahol szobatársa a nyers, valóságos, életigenlő, energikus, nőfaló, Roderick. Tökéletes ellentéte Luca finom lelki beállítottságának. Azonban ő az egyetlen, aki segíteni tud a művészfiún. Kapcsolatuk napról-napra szorosabbá és oldottabbá válik. Roderick megmutatja Lucanak a kinti világot, amelyet élni kell, minden percben. Megmutatja azt a világot, amely távol áll minden traumától és szomorúságtól és művészettől. Roderick egy idő után azonban, ahogy mélyül betegsége, feladja a harcot, s meghal. Luca elhatározza, hogy még egyszer visszatér a zongorához, a mindennapi gyakorláshoz, s még egyszer életében, visszatér a színpad világához, csak azért, hogy adjon egyetlen egy koncertet. Barátjáért, Roderickért.

Duna Tv: május 26., szombat, 23:40


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film csatorna duna tv buddhista mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr364529604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása