HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ötvenöt éves a magyar televíziózás

2012.05.07. 14:57 MinDigTV


A Magyar Televízió 1957. május 1-én sugározta első adását, néhány kísérleti adás után a Hősök teréről, a felvonulásról sugárzott élő adással kezdte meg működését. Ez a dátum a magyarországi televíziózás történetének kezdete is.



Az 1958. február 14-én készített felvételen a Magyar Televízió első üzemi helyszíni közvetítése látható a Ganz Vagongyárból.


Néhány kísérleti adás után 1957. május 1-jén, a Hősök teréről sugárzott élő adással kezdte meg működését a Magyar Televízió. Ez a dátum a magyarországi televíziózás történetének kezdete is.

A négy kamerával és három rádióriporterrel indult első adások még kevesekhez jutottak el, készülék sem volt elég, az előfizetők száma azonban rohamosan gyarapodott, és tíz éven belül elérte az egymilliót.


Az 1957. május 1-jén készített felvételen egy operatőr felvételt készít a május 1-jei nagygyűlésen. Néhány kísérleti adás után 1957. május 1-jén, a Hősök teréről sugárzott élő adással kezdte meg működését a Magyar Televízió. Ez a dátum a magyarországi televíziózás történetének kezdete is.

Forrás: www.emasa.hu/cikk.php?id=9623


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió magyar televíziózás kisérleti adás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr754494159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása