HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


2-es retró Kálloy Molnár Péterrel

2012.04.27. 11:45 MinDigTV


2-es retró címmel tematikus éjszakai retró sávot indít az m2

Az elsőként vetített műsorsávban a közmédia archívumából válogatott tévéjátékokat, szórakoztató műsorokat és színészportrékat láthatnak az érdeklődők. A hét retró "bemondója": Kálloy Molnár Péter. Ki ne emlékezne a régi bemondókra! Állványos mikrofon előtt, egy pohár vízzel és a kötelező művirággal a háttérben, papírlapról olvasva konferálták fel az éppen következő műsorszámokat a televízió egykori híres arcai. Bár a televíziózás változásával ez a feladatkör idővel elavulttá vált, a régi tévéjátékok, kabaréetűdök, zenés műsorok és portréfilmek iránti érdeklődés változatlan maradt. Éppen ezért az m2 ezentúl nevén nevezi a gyereket: 2-es retró címmel mától önálló éjszakai műsorsávban mutatja be a közmédia archívumának kincseit.


A nosztalgia kedvéért a bemondói szerepkört is visszahozza a csatorna, a válogatást minden héten más-más híresség bevezető gondolataival tárja nézői elé az m2. Kálloy Molnár Péter felvezetésével a sorozat első hetének adásai elsősorban évfordulókhoz kapcsolódnak.

Hétfőn 22.15-től Szőnyi G. Sándor Mednyánszky – Epizódok egy csavargó festő életéből című, 1978-as tévéfilmjét vetítik a festő születésének 160. évfordulójára emlékezve. Kedden, halálának ötödik évfordulóján a Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művész, Madaras József színművész emlékét eleveníti fel a csatorna az egykori népszerű portrésorozat, a Mestersége színész adását ismételve. A 2002-ben forgatott portréfilmben a színész budajenői házában mesél életéről, pályájáról, betegségéről Molnár Gál Péternek. Szerda este az ország legtöbbet játszott dalszerzőjére, Szenes Ivánra emlékezik az m2 születésének 88. évfordulóján a Retro – Slágerek című műsorral, csütörtökön pedig – kevéssel születése 92. évfordulója után – a Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, Zenthe Ferenc televíziós munkáit összegzi a Hogy volt?!... című tematikus műsor, amely után a színész egy filmjét is levetítik Vidám elefántkór címmel , A péntek – hasonlóan az m1 kínálatához – az m2 retró válogatásában is a humoré, április 27-én ezért a Telepódium sorozatból egy mulatságos tanmesét idéz vissza a csatorna arról, miért is nem érdemes érdekházasságot kötni. A végzet asszonya című előadás szereplői Káldi Nóra, Kelemen Éva, Schubert Éva, Horváth Tivadar és Tahi Tóth László. Jövő héten egy tehetséges fiatal színésznő, Földes Eszter váltja a 2-es retró "bemondója" szerepében Kálloy Molnár Pétert, hogy újabb értékes archív produkciókat konferáljon fel, így például Zsurzs Éva Jókai regényéből forgatott A névtelen vár című tévéfilmsorozatát, a Halhatatlanok Társulata egy epizódját, amellyel Lorán Lenke színésznőt köszönti születésnapján a csatorna, vagy a Hogy volt!?... egy újabb részét, amely Tordy Géza televíziós munkáit veszi sorra, ezután következik a művész munkásságához kapcsolódó film, az Elcserélt szerelem.

A jövő heti válogatásban szerepel még Fényes Szabolcs szerzői estje Egy Fényes est címmel, illetve a Telepódium című sorozat egy újabb darabja


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: retró m2 csatorna közmédia kálloy molnár péter

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr864476300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása