HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A hetedik pecsét

2012.04.17. 09:13 MinDigTV


Duna Tv: április 17., kedd, 21:05

Ingmar Bergman 1957-es alkotása „A hetedik pecsét”, a világ filmművészetének egyik legkiemelkedőbb alkotása, spirituális szerzői film. A rendező alapvető létfilozófiai kérdéseket boncolgat a bizonyosságot kereső és hitkereső emberről, kételyek közt, nagy művészi erővel.


A lovagért, aki tíz év után a keresztes háborúból tér haza kedveséhez, eljön a halál, hogy magával vigye. A vitéz haladékot kér tőle egy sakkjátszma erejéig.


Antonius Block a vitéz és fegyverhordozója, Jöns útja lepusztult földeken át, dühöngő járványok között vezet. Block a vándorlást úgy tekinti, mint a megismeréshez, tudáshoz vezető utat. Minden áron szert akar tenni a tudásra. Ha Isten hallgat, kész megkérdezni a Sátánt. Jönst nem foglalkoztatják túlságosan ura metafizikai kételyei. Úgy örül az életnek, ahogyan az van. Nem veszi észre a Halált, amely egyedül készséges elbeszélgetni Block-kal és sakkjátszmát folytatni vele. Jöns materialista gondolatokkal magyarázza az emberekben felmerülő kételyeket, szemben a hit, az Isten, a túlvilág gondolatával foglalkozó lovaggal. Utazásuk során a legszörnyűbb erőszaknak és önkorbácsoló menetnek lesznek szemtanúi. Találkoznak egy rémült fiatal lánnyal, akit boszorkányságért halára ítéltek és egy különös bűvészcsaláddal, akiket Block megment a Halál elől. Az utolsó vacsora után, amelyet Block feleségének várában költ el, a Halál egy igazságkeresőt és saját megvilágosodását hozza magával.

Duna Tv: április 17., kedd, 21:05


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv ingmar bergman mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr114456191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása