HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A nagy vega sarktúra

2012.02.21. 08:16 MinDigTV


Brian és Mark, a két angol jóbarát úgy dönt, gyalog elmennek az Északi-sarkra. Ez lesz az emberiség történetének első karbonsemleges, vegetariánus és utánpótlás nélküli expedíciója, amely ezt a legendás célt valósítja meg.


Akciójukkal azonban nemcsak a Guinness Rekordok könyvébe szeretnének bekerülni, mindenekelőtt a közvélemény figyelmét akarják felhívni a globális felmelegedés veszélyeire.


A baj csupán annyi, hogy Brian és Mark semmiképp sem nevezhetők tapasztalt turistáknak, az úton pedig nem csak a zord időjárással, hanem éhes jegesmedvékkel és egy náluk jobban felszerelt norvég párossal is szembe kell nézniük, akik történetesen ugyanúgy karbonsemlegesek és vegetariánusok.
David L. Williams kacagtató filmszatírája formáját tekintve áldokumentumfilm, amely látszólag egy megtörtént vállalkozás buktatóiról számol be, holott fiktív forgatókönyvön alapul, és az interjúszerűen megnyilatkozó szereplők valójában szerepet játszó színészek. A filmbeli dokumentumfilm, miközben követi a két amatőr sarkkutató jégvilágbeli kalandjait, amelyek hol rémisztően felelőtlenek, hol hihetetlenül mulatságosak, párhuzamosan az otthon maradt családtagok és barátok reakcióit is bemutatja: ki hogyan reagál a hajmeresztő fejleményekre.

Miközben az alkotókat őszinte szándék vezette a környezettudatosság népszerűsítésére, a „zöld” gondolkozás túlkapásainak abszurditását gyakran teszik komikum forrásává. A forgatókönyv Neil Warhurst rendkívül sikeres folytatásos rádiójátéka alapján készült, a főszerepben olyan remek ifjú angol komikusokkal, mint Stephen Mangan (Konfetti; Tízperces mesék) és Rhys Thomas (Bellamy’s People).


A film rendkívül látványos sarkvidéki jeleneteit Grönlandon forgatták.

Duna Tv: február 22., szerda, 21:30



A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv filmszatíra mindig tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr804153565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása