HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Lone Star – Ahol a legendák születnek

2012.02.16. 09:44 MinDigTV


Duna Tv: február 17, péntek, 21:30


Egy texasi határvidéki város közelében csontvázat találnak a sivatagban. Hamarosan kiderül, hogy egy 1950-es években eltűnt seriff maradványai: a kegyetlen Charlie Wade olyan ember volt, aki a maga módján értelmezte a törvényességet, és akit sokaknak volt okuk eltenni láb alól.


A nyomozás feladata késői utódjára, Buddy Deedsre vár, akinek apja annak idején Wade helyettese volt.


Az idősebb Deeds egy alkalommal maga is olyan élesen összeütközött Wade-del, hogy halálos fenyegetések is elhangzottak közöttük nyilvánosan egy helyi étteremben. Buddy felkeresi a majdnem négy évtizeddel korábbi események még élő tanúit, így próbálja meg felderíteni, milyen események vezettek Charlie Wade seriff eltűnéséhez. Ekkor kerül újra kapcsolatba kamaszkori szerelmével, a mexikói származású Pilarral: kapcsolatuk egykor szüleik előítéletei miatt szakadt meg.

Az amerikai független film egyik legnevesebb alkotója, az író-rendező John Sayles pályafutásának legsikeresebb filmje volt az 1996-ban készült Lone Star, amely közönségbarát formában, egy bűnügyi nyomozás és egy romantikus dráma kereteit felhasználva veti fel az emberi együttélés nagy kérdéseit.  A történet helyszínén, Rio Countyban fehérek, feketék, mexikóiak és indiánok élnek együtt és egymás mellett, őrizve kultúrájukat, és hordozva az azokkal járó koloncokat. A főszereplő seriff nyomozása közben nemcsak a halálesetet övező titkokra derül fény, de arra is, mennyire összefonódik az egy helyen élő emberek sorsa, tartozzanak bár különböző társadalmi csoportokhoz.

A főszerepet Sayles egyik állandó színésze, Chris Cooper alakítja, partnernője a Jákob lajtorjájából is ismert Elizabeth Peña.  A múltban játszódó jelenetekben a legendás énekes-színész Kris Kristofferson, illetve Matthew McConaughey játsszák a kegyetlen seriffet és helyettesét.

Duna Tv: február 17, péntek, 21:30



A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv chris cooper kris kristofferson mindig tv lone star

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr64117947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása