HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Tehetséges műsorok

2015.10.21. 15:59 MinDigTV


Ha sikeres tehetségkutató műsorokról szeretnék írni blogbejegyzést, melyekben magyar sztárpalánták jó szerepléséről szeretnék beszámolni, akkor nemcsak a hazai tehetségkutatók, a magyar változatok szereplőiről kell írnom. Mindezt egy reggeli rádióműsorra alapozom, mivel ma jelentették be, hogy Király Viktor, aki itthon már tehetségesnek bizonyult, a talán legnagyobb amerikai tehetség válogató műsor középdöntőjében a siker küszöbe előtt áll. Arra is büszkék lehetünk, hogy egy szigetország – és itt nem Madagaszkárra, hanem Nagy-Britanniára gondolok –  2014-es évi versengését egy magyar csapat, az Attraction nyerte meg táncprodukciójával.

Hozzászoktunk, hogy a különböző csatornákon más és más néven futó műsorokban próbálkoznak a hazai versenyzők ismertté és sikeressé válni a válogatásokon és középdöntőkön át. Ez év október 10-én indult a Hungary’s Got Talent, a brit tehetségkutató magyar változata az RTL Klub csatornán. Az eredeti angol változathoz hasonlóan férfi páros a műsor házigazdái: Dombóvári István és Sebestyén Balázs. Érdemes megemlíteni, hogy a zsűri négy tagból áll, az első évadban: Csuja Imre színész és szinkronszínész, Horgas Eszter fuvolaművész, Kovács Patrícia színésznő és Linczényi Márkó a The KOLIN nevű magyar, de angolul éneklő szintipop-indie rock együttes frontembere. Ha valakit nemcsak az élő adás érdekel, hanem a külföldön is sikeres válogató felvételek részletei, ők a csatorna weboldalán tallózhatnak a számos kínos, érdekes, és vicces szereplésben.

Ha már itt tartunk, meg kell említenünk az ezúttal gyerektehetségeket kutató és felvonultató Fölszállott a pávát, amit a Dunán kísérhet figyelemmel a nagyérdemű. Már 2015 ősz elején, szeptemberben elkezdődött a Fölszállott a Páva területi válogatásairól készült filmek bemutatása, mely az MTVA és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora. A 2015-ös évadban bemutatásra kerül a legjobb 48 produkció a Kárpát-medencéből, akik a 2500 jelentkező közül lettek kiválasztva.

És ugyan nem szigorú értelemen vett tehetségkutató, de azért mégis valami hasonló a TV2 vasárnap esténként jelentkező saját zenés showműsora, a Sztárban Sztár. A műsor tematikája szerint egy tucat magyar könnyűzenei előadóművész hazai és külföldi előadókká átalakulva azok dalait adja elő egyenes élő adásban. Természetesen profi háttérstáb segít abban, hogy a külső is nagyon hasonlatos legyen az eredeti, utánozandó sztárra. Így nemcsak az énekhangot kell megjeleníteni, hanem fontos szempont a hírességek mozgásait, gesztusait, esetleg tánclépéseit elsajátítva bemutatni a produkciót. A showműsor végén a versengés győztese „Magyarország legsokoldalúbb előadóművésze” címet nyeri el. 2015 őszén indult el a show harmadik évada, melynek háttérműsora a Sztárban sztár Afterparty, mindkettőt Till Attila vezeti. Kulisszatitkokról és érdekességekről a csatorna weboldalán tájékozódhatunk.

image002.jpgÉs étvágygerjesztésül néhány díj amit elnyert a Sztárban Sztár produkció: Story Ötcsillag-díj (2014) – Az év leg-leg-legje, Magyar Televíziós Újságírók Díja (2014) – A legjobb nagyszabású showműsor, Kamera Korrektúra (2014) – A legjobb szórakoztató és zenei tévéműsor,  Story Ötcsillag-díj (2015) – Az év televíziós produkciója, Magyar Televíziós Újságírók Díja (2015) – A legjobb nagyszabású showműsor.

Mivel nemcsak húszéveseké a világ, a feledékenyek, és 1970. után születtek számára felidéznénk a Ki mit tud? kulturális tehetségkutató műsorát, ami mai szóhasználattal a Magyar Televízióban 10 évadot ért meg. A Ki Mit tud?-ban a versenyzők több kategóriában versengtek egymással, és többen közülük ma már Kossuth-díjas művészek. A teljesség igénye nélkül néhány közismert név: Kovács Kati, Kern András, Koncz Zsuzsa, Sztevanovity Zorán és Gálvölgyi János. Az első sikereit a Ki mit tud? színpadán érte el a Metro, a Hungária, a Neoton és a Pokolgép együttes is. A 70-es évek közepére a legnézettebb műsorrá vált, maga mögé utasítva a híradót is. Ma már csak mosolyogni tudunk, a színpadon vasúti személy kocsikat megformáló díszleten, melybe a továbbjutó beült, vidáman kinézett az ablakon, majd aki a zsűri szerint jobbnak bizonyult nála, vele helyet cserélt, és a korábbi sikeres versenyző „kiesett a vonatból”. A zsűriről és a szereplőkről a szabad enciklopédiában olvashatunk.

De térjünk is vissza a jelenbe: jó szórakozást, jó szurkolást a kedvenceknek!

Szólj hozzá!

Címkék: Sztárban Sztár Fölszállott a Páva Ki mit tud? Hungary’s Got Talent

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr288009839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása