HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ne cipeld a hátizsákban TV készülékedet!

2015.10.19. 11:26 MinDigTV


Bár még nem láttam a metrón olyan utazókat, akik a hátukra kötött tévékészülékkel közlekednek, kiegészítve egy antennával,  mégis kolosszálisnak tartom azt az ötletet, amit most bemutatok.

Bizonyára sokakat érdekel, hogy hogyan tudnak egyszerűen, kötöttségek nélkül, akár laptopjukról is tévézni. Mondjuk ha nyaralás közben a panzióban vagy az új albérletben, esetleg a koleszban vagy a kávézóban szeretne kikapcsolódásképpen remek adásokat megtekinteni, akkor ajánljuk az USB TV vevő használatát. Ez így még talán nem sokat mond, azt hiszem, érdemel néhány szót, hogy tulajdonképpen mi is ez a lehetőség. Hivatalosan úgy hívják, hogy – még én is ízlelgetem ezt a nevet – USB Digitális TV vevő (USB DVB-T Tuner) –, melynek segítségével a számítógépen vagy akár a hordozható laptopon keresztül nézheti bárki a Magyarországon sugárzott ingyenes digitális földfelszíni adásokat, vagyis a MinDig TV-t. Pont ez benne a lényeg: nem kell előfizetni, és bárhol a vételkörzetben tévékészülék nélkül nézhetők a kedvenc műsorok.

laptop_tv.jpg
Természetesen, hogy az igazi tévés feeling meglegyen, a kis botantenna mellett általában távirányító is tartozik a csomaghoz, mellyel ugyanúgy lehet csatornát váltani, mintha „rendesen” tévéznénk. Már hallom is a felmerülő kérdéseket, hogy „biztos nagyon bonyolult a program telepítése”, de nem az: egy egyszerű, a csomaghoz tartozó CD segítségével gyorsan behangolható az összes, mind a 9 ingyenes digitális csatorna. Így bárkinek a PC-je és a laptopja képes lesz az ingyenes MinDig TV vételére, és nézheti kedvenc csatornáját, legyen az az M1, az M2, az M4 Sport, a Duna, a Duna World, az RTL Klub, a TV2, a Euronews vagy a C8. És persze azt is érdemes megemlíteni, hogy  négy rádió csatorna is ingyenesen fogható...  Összefoglalva, az ingyenes digitális adások minden költség és havidíj nélkül elérhetőek a kütyüvel (azaz az USB digitális TV vevővel vagy angolul USB DVB-T Tunerrel), és szabadon tévézhetünk számítógépünkön bárhol, bármikor. Érdemes egy kicsit utánajárni az interneten…

PS: még is csak könnyebb a laptopot vinni, mint a síkképernyős tévénket!

Szólj hozzá!

Címkék: ingyenes digitális USB Digitális TV vevő USB DVB-T Tuner

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr807989761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása