HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A fotelunk előtt zajló látványos történelem

2015.05.27. 15:22 MinDigTV


Egy blogbejegyzés nem elég arra, hogy leírjuk miért is szögez a tévéképernyő elé, kényelmes fotelunkba a Viasat History csatorna film kínálata. Nemcsak azok szórakozhatnak kiválóan, akik szeretették a történelem órákat, és nem is csak azok, akik érettségizni fognak történelemből, hanem bárki, aki szereti a kosztümös történelmi filmeket, aki élvezi, hogy megelevenedik előtte, ami addig csak a történelem könyvekben szerepelt. A számtalan lehetőség közül a Nagy Károly mítoszát emelnénk ki elsőnek, amely sorozatban történészek és szakértők gondoskodnak arról, hogy az új modern technika segítségével úgy láthatjuk a páratlan reformkirályt, hódítót és gondolkodót, mint ahogy addig még sosem volt lehetőségünk. "Higgye azt – ez egy álom az ébren lévők számára." – mondta Nagy Károly, és mondjuk most mi is. A csatorna weboldala ráadásul látványos időszalaggal segít abban, hogy megismerjük a világtörténelem egyik legnagyobb hatású királya életének legfontosabb dátumait.
 
Az ókori világok kedvelői már május 27-én lebilincselő utazásban fedezhetik fel a  korszak jelentős gondolkodóit, háborúit, és mindazt, ami abban az időben formálta a világot, filmszalagon megelevenedve szakértő segítségével.
 
Az ókori világok című sorozat különböző látványos részei naponta akár többször is segítenek megismerni azokat a helyszíneket- melyek kedvelt utazási célpontjaink is.  
 
kodolatlan_history.jpgKét teljes héten keresztül bárki ingyen nézheti a Viasat History-t.

Sok mindent érdemes megtekinteni a Viasat History-n, de úgy gondoljuk, semmiképpen nem maradhat ki a sorból egyetlen Mítoszvadászok epizód sem, ahol kiderül, hogy van olyan legenda, amit az idő és a kutatás igazol, és a titkokra fény derül. A mesék tikos történetének a megoldását és a valósággá válását múzeumokban és szakértők segítségével helyszíneken kutatják, így az is kiderülhet, hová temették Arthur királyt. Talán. A legjobb az, hogyha figyelemmel kísérjük mindegyik epizódot.

A Romanov család történetét bemutató film egy olyan dinasztia életébe enged betekintést, melynek tragikus végét történelemkönyvekből mindannyian ismerjük, hiszen az egész családot a bolsevikok röpke 20 perc alatt ölték meg. A cárok dicsősége és bukása című filmben egészen 1613-ig visszanyúlva ismerhetünk meg olyan részleteket, amelyeket eddig soha sehol nem mutattak be. Egy család, amely meghatározta több száz évig Oroszország és a világ egy részének életét. A forgatás helyszíne Moszkva és Pétervár, az alkotás lenyűgöző látványt nyújt, különösen a helyreállított helyszínek miatt.

Érdemes a Viasat History Facebook oldalán a beharangozó műsorokat megtekinteni, hiszen olyan látványos mozik kerülnek bemutatása a történelmi csatornán, mint a Középkori halottak, az Eddig ismeretlen történetek, a Vikingek, vagy az Alaposabban megismert műemlékek.

elso_vilaghaborus_fenykepek.jpgElső világháborús fényképek a az Eddig ismeretlen történelemben, a Viasat History műsorán.

A Viasat History csatorna tehát egészen június 5-ig kódolatlanul érhető el a MinDig TV nézők számára. Érdemes követni a Facebook-oldalt is, hiszen a Viasat History-val és más érdekességekkel is lehet ott találkozni.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem kódolatlan Viasat History MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr237496174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása