HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Készüljünk együtt a nyári időszámításra!

2015.03.27. 12:00 MinDigTV


Még csak most köszöntött ránk a  tavasz, de már nyakunkon a nyári időszámítás. Ne felejtsük el 29-én hajnalban 3 óráról 4 órára átállítani óráinkat, hiszen végre egy órával tovább lesz világos! Mint tudjuk, a villamos energia megtakarítás miatt az óra átállításával próbálnak igazodni a nap járásához, Magyarországon 1980 óta, az EU tagállamaiban egységesen pedig 1996-tól. A téma felvetése nem új keletű, hiszen a szakirodalom szerint az ókorban a római vízórákon már a nappal hosszának megfelelő eltérő időskálát rögzítettek. A hasznosságát persze sokan vitatják, és ezek a viták éppen ilyenkor lángolnak fel. Mi minden esetre kicsit sem bánjuk, hogy végre felébredhetünk a téli álomból. Egy viszont biztos: érdemes egy pár napig óvatosnak lennünk, hiszen a megváltozott időszámítás problémákat is okozhat, hiszen biológiai óránknak is át kell állnia.

idetlen_idokig.jpgReméljük, Önöknek könnyebb dolguk lesz óráikkal, mint Bill Murray-nek az Idétlen időkig című filmben (A kép forrása: Galleryhip)

Hogy könnyebben helyrebillentsük megbolygatott életritmusunkat, pezsdítő ajánlóval készültünk.

Gasztronómiai kalandok, kulináris utazás. Velünk tart?

Tegyük a kezünket a szívünkre, bocs, inkább a gyomrunkra, és valljuk be magunknak, mi is vágyunk egy-egy gasztrokalandra. Utazzunk a Duna World segítségével, virtuálisan kóstoljuk meg a helyi ízeket: a tejfölös kelt rétest, a kukorica cipót, vagy ismerjük meg a garda sütés fortélyait! A főzésen, a helyi ízeken keresztül a sorozat készítői felvállalták, hogy bemutatják az adott település értékeit, nevezetességeit és a hagyományőrző lelkes kézművesek és egyesületek munkáit. Tájról tájra, településről településre kamera előtt ismerhetjük meg hazánk rejtett kincseit, fantasztikus ételeit és azok készítőit. Ínycsiklandozó fogások, barátságosan terített asztal, emlékezetes kirándulások várnak ránk. Hol is? A Duna World-ön, az Ízőrzők adásai alatt. Már most írja be a naptárjába: szombaton 11:15-kor Penyigére utazunk  (ismétlés vasárnap 03:05-kor), vasárnap 10:20-kor pedig az Egertől nem messze található Noszvajba (ismétlés vasárnap  02:05). Ha szereti az ízes kalandokat, szálljon fel velünk a gasztrovonatra!

harapnivalo.jpgHát nem harapnivaló? (A kép forrása: mo-ka.hu)

Szombat esti féktelen (végtelen)  kacagás!

Egyszerűnek tűnik a képlet: végy egy nagyszerű komédiát (Apádra Ütök), egészítsd ki a siker alapját hozó híres főszereplőket (Robert De Niro, Ben Stiller) néhány Oscar-díjassal (Dustin Hoffman és Barbra Streisand), és készítsd el a folytatását, a Vejedre Ütök című vígjátékot! A folyamatos meglepetések és váratlan helyzetek remek szórakozást ígérnek szombaton 21:45-kor a TV2-n. Mi nem is mondunk semmi többet, egyszerűen kihagyhatatlan! Ha pedig már látta a filmet, akkor se csüggedjen, ez a mozi mindenféleképpen a „többször is ajánlott” filmek kategóriáját erősíti (halkan megjegyezzük: jövő héten a trilógia harmadik része kerül képernyőre, megéri felfrissíteni addigra a memóriánkat).
 
dustin_hoffman.jpgEgy ilyen szereplő gárda biztos siker! (A kép forrása: unionfilms.org)

Vasárnap hajnalban Caramel akusztikus zenéje szól.

Éjszakai baglyoknak csendül fel a Megasztár egyik legismertebb és legkedveltebb énekesének, a második széria győztesének akusztikus koncertje március 29-én, 0:30-kor. Az M2-n megnézhetjük és meghallgathatjuk azt az MR2-Petőfi Rádió Akusztik című műsorában rögzített koncertet, amelynek főszereplője Molnár Ferenc Caramel (aki egyébként a TV2-n április 5-én új évaddal jelentkező Az ének iskolája új zsűritagja). Ha szereti Caramel zenéjét, maradjon fent szombaton egy kicsivel tovább, és „szálljon a dallal”!

caramel_1.jpgCaramel 2005-ben vált ismertté, azóta töretlen a zenei karrierje. (A kép forrása: gyulaihirlap.hu)

Újra Műkorcsolya és jégtánc világbajnokság!

A sportot kedvelőknek nemcsak a Forma-1 Maláj Nagydíj melengeti a lelkét ezen a hétvégén, de a jeges szórakozás is adott. Amennyiben a férfi és a női kűr kimaradt a pénteki és a szombati (12:45, Duna) tévézésből, akkor feltétlenül kapcsoljunk a Duna TV-re vasárnap 12:45-kor, a nagyszabású gála előadás közvetítésére. Fogyókúrázóknak a vasárnapi ebéd helyett, megszállott téli sportrajongóknak a rántott hús utánra javasoljuk a könnyed kikapcsolódást ígérő előadás közvetítését Shanghaiból.

jegtanc.jpgAz egyik esélyes jégtánc páros Madison Chock és Evan Bates  az USA-ból (A kép forrása: ledger-enquirer.com)

Ha pedig mindez nem lenne elég, szemezgethetünk a MinDig TV Applikáció videotékájából, ahol filmeket, sorozatokat, ismeretterjesztő műsorokat egyaránt találunk (ha még nem tette, töltse le ingyen az applikációt, megéri!) .

Szólj hozzá!

Címkék: forma-1 Caramel Akusztik MinDig TV Műkorcsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr227308862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása