HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Diótörő

2014.12.23. 07:07 MinDigTV


M1 - december 23. kedd, 8:55

Fantasztikus ajánlattal várjuk a képernyők előtt ifjabb és idősebb nézőinket december 24-én. A Diótörőt, ezt a karácsonyi témát vitte filmre a világhírű, Cannes-i és Velence-i nagydíjat is nyert, orosz származású filmrendező, Andrej Koncsalovszkij.

Diótörő

Csodálatos karácsonyi képeket és hangulatot találunk Andrej Koncsalovszkij Diótörő filmváltozatában. Ez az adaptáció 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik. A kis Mary egy különleges diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától. A kislány boldogan fekszik le aludni, de álmában megelevenedik a Diótörő, és más játékai is, majd kezdetét veszi egy varázslatos utazás a fantázia világába. A fabáburól kiderül, hogy elvarázsolt herceg, s a kis Mary vele összefogva veszi fel a küzdelmet a gonosz Patkánykirállyal és alattvalóival. Amikor a Diótörőt túszul ejtik a gonosz patkányok, Mary kis játékaival mentőakciót indít kiszabadításáért.

Az E.T.A. Hoffmann nemzedékeket szórakoztató műve, mely Csajkovszkijt is megihlette, most Koncsalovszkij rendezésében kerül a közönség elé. A filmet többek között Magyarországon forgatták. A stáb egy része magyar, és a színészek között is láthatunk ismert arcokat, mint pl. Elek Ferenc, Kalmár Attila és Honti György. A rendező azt mondja filmjéről, hogy azt legalább annyira a gyerekeknek, amennyire a nagypapáknak és a szülőknek szánta. Igazi filmcsemege ez, melynek képi világa – a díszlet-és jelmeztervezők munkájának köszönhetően – rendkívül gazdag, magas szintű mesterségbeli tudásról árulkodik.

M1 - december 23. kedd, 8:55

rendező: Andrei Konchalovsky
író: Pjotr Iljics Csajkovszkij
forgatókönyvíró: Andrei Konchalovsky, Chris Solimine
zeneszerző: Eduard Artemiev
operatőr: Mike Southon
producer: Paul Lowin, Andrei Konchalovsky
executive producer: Moritz Borman
vágó: Mathieu Bélanger, Andrew Glen

szereplők:
Elle Fanning (Mary)
Nathan Lane (Albert bácsi)
John Turturro (Patkánykirály)
Frances de la Tour (Patkánykirálynő / Eva asszony)
Richard E. Grant (Apa)
Yuliya Vysotskaya (Anya / Hótündér)
Shirley Henderson (Diótörő hangja)
Aaron Michael Drozin (Max)
Charlie Rowe (Herceg)
Gados Béla (Patkánykatona)
Keszég László (Patkánykatona)
Nagypál Gábor (Patkánykatona)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Csajkovszkij Diótörő MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr657005767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása