HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szép, szőke szerelmünk, a Tisza

2014.12.11. 10:44 MinDigTV


December 11. 15:30 | Duna TV

A Máramarosi-havasok kétezres csúcsainak oldalában csobog két forrás, amelyek - később egyesülve - a Kárpát-medence és a magyar Alföld legendás folyóját indítják el 962 km-es útjára. A Fekete-Tisza és a Fehér-Tisza forrásaihoz gyalogosan kell zarándokolni, de még az első 100 kilométer zúgó, robogó Tiszája sem alkalmas arra, hogy csónakjainkat vízére bocsássuk. A születés környezetét és körülményeit megismerni viszont mindenképpen tanulságos, mondhatni, kötelező a Tisza végigevezésére készülő vízitúra résztvevőinek.

Szeged(Légifotó: Civertan)

Szeged főutcája
A jobbparti Algyő helytörténeti gyűjteménye megér egy megállást, hogy azután egy iramodással Szeged határába érkezzünk, ahol hamarosan feltűnik a Tisza legnagyobb mellékfolyója, a Maros, torkolata. Itt kanyarodunk be a Tápéi-öbölbe, ahol tisztelgő látogatást teszünk a magyar hajóépítés "öreg hölgyének" oldalán és fedélzetén. A tápai gyékényszövés-oktatás után Szeged következik, amely a Tiszával hatalmas csatákat vívott a magyar évszázadokban. És ma mi várja a kirándulót? A történelmi és művészeti emlékek, a halászlé főzésének kultikus hagyománya, a vízi sportok szenvedélyes szeretete és az úszóházak remek tradíciói, melynek nem találni párját sehol a Tisza mentén.

rendező: Gyenes Károly
forgatókönyvíró: Gyenes Károly
operatőr: Németh József, Oláh Zoltán, Tóth Zsolt Marcell


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat dokumentumfilm Duna TV Tisza Szeged

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr196974489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása