HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Bauxit expedíció

2014.09.09. 11:57 MinDigTV


Szeptember 9. 22:55 | M1

Varga Livius, a népszerű zenész, szenvedélyes pecás, amatőr természetbúvár és műsorvezető olyan utazásra indul, ami jobban hasonlít egy Mars küldetésre vagy Holdraszállásra, mint egy szokványos természeti kirándulásra.

Varga Líviusz

A műsorvezető ezúttal ellenséges, zord, kietlen, szinte földönkívüli tájakat keres fel - saját bolygónkon. Napelemes villanyautóján bejárja a hazai bauxit kitermelés, alumínium feldolgozás szempontjából fontos helyszíneket, és megmutatja, hogyan festenek ma a hazai földön ütött, vörös sebhelyek - és nem utolsó sorban azt, hogy évtizedekkel a bányászat beszüntetése után is még milyen kincseket rejt a sivárnak és kietlennek tűnő föld, legyen az egy elhagyott bauxit bánya a Bakony mélyén, egy egykori timföldgyár telepe, vagy egy rekultiválás alatt lévő vörösiszap tározó a Duna mellett. Mindenhol tábort állít, felfedezi a környezetet, archív felvételek segítségével idézi fel a múltat, kutatókkal találkozik. A Bauxit-expedíció tehát egy vad tájakra indított szafári krónikája, résztvevői kutatók, szakemberek, akiknek jóvoltából feltárul az alumínium, a legendás "Magyar ezüst" hányatott története.

rendező: Stodulka Gábor
forgatókönyvíró: Stodulka Gábor
zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
operatőr: Tóth Zsolt Marcell
narrátor: Bozsó Péter
társrendező: Lerner János, Tóth Zsolt Marcell

szereplő:
Varga Líviusz


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Stodulka Gábor Varga Líviusz Bauxit expedíció

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr66682937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása