HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Harry és Sally

2014.08.17. 14:14 MinDigTV


M1 – 2014. augusztus 17. 20:20

Harry és Sally először egyetemista korukban találkoznak, amikor egy autóban utaznak a chicagói egyetemről New Yorkba. Harry politikai tanácsadóként szeretne dolgozni, Sally nagyreményű újságíró. Ahogy telnek-múlnak az évek, Harry és Sally találkoznak itt-ott, változó élethelyzetekben, szerelmek jönnek és mennek, de úgy tűnik, nekik kettejüknek mindig van mondanivalójuk egymás számára.

Végül még arra is rájönnek, hogy szeretik egymást. Addig azonban a férfi és a nő kapcsolatáról szóló különböző elméleteket fejtenek ki egymásnak, és tesznek próbára, kezdve azzal a kapcsolatuk elején hangoztatott elmélettel, miszerint férfi és nő között a barátság lehetetlen, mert a szex mindig közbeszól. Az elméletek és cáfolatok sora, mulatságos illusztrációkkal kiegészítve csak itt kezdődik…

Rob Reiner (Állj mellém!; Tuti dolog; Egy becsületbeli ügy) filmje mind témáját, mind formáját tekintve mintha Woody Allen iskoláját követné: a párkapcsolatok buktatóit tárgyalja sok humorral, dokumentumfilmes megoldásokat is alkalmazva. Az eredmény a nyolcvanas évek egyik legjobb és legszerethetőbb romantikus komédiája a főszerepben két kiváló színésszel, Billy Crystallal és Meg Ryannel.

Harry és Sally – M1 – 2014. augusztus 17. 20:20

rendező: Rob Reiner
forgatókönyvíró: Nora Ephron
zeneszerző: Marc Shaiman
operatőr: Barry Sonnenfeld
jelmeztervező: Gloria Gresham
producer: Rob Reiner, Andrew Scheinman
látványtervező: Jane Musky
vágó: Robert Leighton

szereplők:
Meg Ryan (Sally Albright)
Bruno Kirby (Jess)
Billy Crystal (Harry Burns)
Carrie Fisher (Marie)
Michelle Nicastro (Amanda Reese)
Steven Ford (Joe)
Lisa Jane Persky (Alice)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Harry és Sally M1 Meg Ryan romanikus film

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr736611149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása