HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A nagy Gatsby

2014.07.18. 19:09 MinDigTV


Július 19. 21:30

F. Scott Fitzgerald regényének 1949-es filmváltozata, Elliot Nugent rendezésében, Alan Ladd és Betty Field főszereplésével, július 19-én, szombaton 21:30-tól a Dunán

A húszas évek Amerikában a korlátlan üzleti lehetőségek és a féktelen duhajkodás évtizede. Ekkor tűnik fel a New York fényűző kertvárosának számító Long Islanden egy titokzatos férfi, Jay Gatsby, kinek estélyein ott van mindenki, aki számít. Kivéve az, aki Gatsby számára a legfontosabb: Daisy, rég nem látott szerelme, aki férjhez ment egy híres pólójátékoshoz, míg Jay a háborúban harcolt. Gatsby a szomszédját, Nick Carrawayt, Daisy rokonát kéri meg, hogy hozza újra össze őket, a találkozásuk pedig olyan események sorát indítja el, amely végül tragédiába torkollik.

F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regénye az amerikai irodalom egyik klasszikusa, amelynek több filmadaptációja is készült az évek során. Elliot Nugent 1949-ben készült változata a bűnügyi elemeket domborítja ki a történetből, így a korszakban divatos film-noir irányzathoz közelíti az adaptációt, miközben hű marad a történet morális üzenetéhez. A főszerepeket Alan Ladd és Betty Field alakítják.

Duna: július 19. szombat, 21:30

rendező: Elliott Nugent
író: F. Scott Fitzgerald
forgatókönyvíró: Cyril Hume, Richard Maibaum
zeneszerző: Robert Emmett Dolan
operatőr: John F. Seitz
vágó: Ellsworth Hoagland

szereplők:
Alan Ladd (Jay Gatsby)
Macdonald Carey (Nicholas 'Nick' Carraway)
Betty Field (Daisy Buchanan)
Ruth Hussey (Jordan Baker)
Barry Sullivan (Tom Buchanaan)
Shelley Winters (Myrtle Wilson)
Ed Begley (Myron Lupus)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Fitzgerald A nagy Gatsby

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr426522269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása