HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Új sorozat! A sziget

2014.07.03. 11:21 MinDigTV


Július 6. 20:30 | Duna TV

Victoria Hislop bestseller regényéből /Mirella Papaoikonomou írta/ készült „A sziget” című nagysikerű görög tévéfilmsorozat. Több millióan nézték Görögországban.

A szigetFotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

„A sziget” egy nagy időutazás 1939-től napjainkig, s mindez játszódik Görögország Kréta szigetén. Kelet-Kréta partjainál található egy gyönyörű falucska, Plaka, s vele szemben egy titokzatos sziget, Szpinalonga. A huszonéves egyetemista Alexis Londonban él szüleivel, édesanyja, görög, s egyik napról a másikra úgy dönt, hogy elege van Londonból, s szülei nyomdokaira lép. Autóba ül, s meg sem áll Kréta szigetéig.

Édesanyja, Szofia nem szívesen mesélt az ottani életéről, de Alexis előtt a család krétai ismerősei segítségével lassan feltárul a múlt. Megtudja, hogy anyja szülőfaluja, Plaka, egykor a szomszédos Szpinalonga sziget ellátásából élt. Szpinalonga pedig nem volt egyéb, mint az egyik utolsó európai leprasziget, amelynek Alexis dédnagyanyja, Eleni is a lakója lett. Megismerkedünk Eleni történetével is: Plaka tanítónője volt, és egyik kis tanítványával, Dimitrivel egyszerre fedezték fel rajta a betegség tüneteit, együtt mentek a törvény által előírt száműzetésbe az élőhalottak szigetére.

Alexis öntudatos londoni Nő, aki csak tudni szeretné, honnan jött, honnan származnak szülei és miért hagyták el egykoron hazájukat, szeretett falujukat. A látványos, míves görög tévéfilmsorozat 3 generációs történet, Szpinalonga minden titkával…

1. rész - július 6. vasárnap 20:30

rendező: Theo Papadoulakis
író: Victoria Hislop
forgatókönyvíró: Mirella Papaeconomou
operatőr: Antonis Halkias, Vaggelis Katritzidakis
vágó: Artemis Anastasiadou, Konstadinos Adraktas, Lambis Haralambidis

szereplők:
Evgenia Dimitropoulou (Alexis)
Stelios Mainas (Giorgis Petrakis)
Olga Damani (Fotini Aggelopoulou idős korában)
Tasos Nousias (Nikos Papadimitrio)
Maria Protopappa (Evgenia Kapatanaki)
Alexandra Sakelaropoulou (Hristina Kroustalaki)
Orfeas Avgoustidis (Antonis Aggelopoulos)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Duna TV MinDig TV A sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr586469987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása