HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mansfeld

2014.06.16. 10:13 MinDigTV


Duna - június 16., hétfő, 22:15

1958. A tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a forradalom Széna-téri emlékeitől "megfertőződve" a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekes csínyeik, kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy őrségben álló rendőrtörzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk vizsgálati fogságba kerülnek.

Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség

Mansfeld Péter, hogy mentse a már életkora szerint súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal. Kihallgatóinak, Fenyő főhadnagynak (Nagy Ervin) és Szautner hadnagynak (Dimény Áron) minden alkalommal szembesülniük kell a börtönben megkínzott Mansfeldből áradó elszántsággal és erővel.
A kezdetben szimpla kis huligánként kezelt fiú ügye, Bánkuti ezredes "magasabb szempontokat" közvetítő telefonjai következtében, egy társadalomra veszélyes ellenforradalmár ügyévé alakul át. Fenyő főhadnagy kételkedése a fiú ilyen fokú bűnösségében felettese, Bárányos ezredes (Eperjes Károly) szemében az államrend iránti elbizonytalanodás jele.

A háromgyerekes anya, a fodrászként dolgozó Mansfeldné (Maia Morgenstern) a kornak megfelelően kilincsel "protekció" után. Kétségbeesett küzdelme azonban egyre kilátástalanabb. Egyedül a fiú kijelölt ügyvédje, dr. Gárgyán (Blaskó Péter) próbál neki segíteni.

Mansfeld – Duna - június 16., hétfő, 22:15

rendező: Szilágyi Andor
író: Szilágyi Andor
forgatókönyvíró: Szilágyi Andor, Füredi Zoltán
operatőr: Medvigy Gábor
jelmeztervező: Breckl János
producer: Hábermann Jenő, Füredi Zoltán
vágó: Gee Koncz, Losonci Teri

szereplők:
Fancsikai Péter (Mansfeld Péter)
Maia Morgenstern (Mansfeldné)
Pindroch Csaba (Blaski)
Eperjes Károly (Bárányos ezredes)
Blaskó Péter (Dr. Gárgyán)
Seress Zoltán (Vekerdi)
Nagy Ervin (Fenyő főhadnagy)
Dimény Áron (Szautner hadnagy)
Dér Zsolt (Bóna)
Bán János (Bán)
Szervét Tibor (Bánkuti)
Szabó Dani (Egei)
Egri Bálint (Holecz)
Herrer Sára (Baumstingl Editke)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Nagy Ervin MinDig TV Eperjes Károly Pindroch Csaba Mansfeld

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr956305003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása