HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egy nap

2014.06.06. 16:45 MinDigTV


M1 – június 7., szombat, 21:20

Lone Scherfig, a tehetséges dán rendezőnő legújabb romantikus játékfilmje egy 21. századi love-story. Július 15-e az a nap, melyet húsz esztendőn keresztül követve megfigyelhetjük főhőseink – Emma és Dexter – sorsának alakulását, legfőképp, ahogyan barátságukból szerelem szövődik. A bestseller-feldolgozás elsősorban a női nézőknek tartogat könnyes perceket.

Anne Hathaway

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját – 1988. július 15-ét –, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.

Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

Lone Scherfig korábbi díjnyertes játékfilmjei: Olasz nyelv kezdőknek, ami Berlinben sok díjat besöpört, és Wilbur öngyilkos akar lenni, egy BAFTA-díjra jelölt alkotás.

Egy nap – M1 – június 7., szombat, 21:20

rendező: Lone Scherfig
forgatókönyvíró: David Nicholls
zeneszerző: Rachel Portman
operatőr: Benoît Delhomme
producer: Nina Jacobson
vágó: Barney Pilling

szereplők:
Anne Hathaway (Emma Morley)
Jim Sturgess (Dexter Mayhew)
Patricia Clarkson (Alison Mayhew)
Romola Garai (Sylvie Cope)
Jamie Sives (Mr. Godalming)
Jodie Whittaker (Tilly)
Rafe Spall (Ian Whitehead)
Georgia King (Suki Meadows)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Anne Hathaway MinDig TV romanikus film Egy nap

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr66282954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása