HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sherlock: A sátán kutyái

2014.05.21. 11:03 MinDigTV


Május 21. 21:40 | Duna TV

II.évad/2.rész
Sherlock és John ajtaján egy kétségbeesett fiatalember kopogtat. A dartmoori lápvidékről érkezett, ahol egy hatalmas kutya tartja rettegésben a környéket. Talán a hadsereg titkos kutatóközpontjából szökött meg egy génmanipulált szörnyeteg? Ami a Baker Streeten csupán mesének tűnik, az korántsem olyan hihetetlen, amikor Sherlock és John maguk is kint járnak a lápon.

SherlockSherlock (Fotó:MTVA/Filmszerkesztőség)

Az utóbbi évek televíziózásában minden kétséget kizáróan az egyik legfrissítőbb újdonság, ami egyformán rajongást váltott ki a világ minden részén, az a BBC Sherlock sorozata volt – egy százéves sikersorozat legújabb inkarnációja, Sherlock Holmes legendája újraformálva a XXI. század közönsége számára.

Két sziporkázóan tehetséges fiatal színész, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman alakítják Holmes és Dr. Watson örök kettősét, ezúttal az új évezred Londonjában. Immár üveg és acél felhőkarcolók határozzák meg a város látképét, és az utcákon gépesített járművek, piros emeletes buszok és fekete taxik szállítják a dolgukra siető embereket, a város azonban ma is éppúgy rejtélyekkel teli, mint a XIX. század utolsó éveiben. Ahogy az eszközök kifinomultabbakká váltak, úgy a bűnözők is egyre veszélyesebbek, és megállításukhoz olyan rendkívüli elmére van szükség, amellyel csak egy zseni rendelkezik. Sherlock Holmes, a tanácsadó nyomozó, aki nem szűkölködik a lekicsinylő megjegyzésekben, amikor a tanácstalan rendőrség a segítségét kéri, de mindig megoldja még a legkibogozhatatlanabbnak tűnő helyzetet is.

A Steven Moffat és Mark Gatiss által újragondolt Holmes-történetek Conan Doyle eredeti novelláinak és kisregényeinek motívumai alapján, azokat körmönfont módon kombinálva teremtik újjá a páratlan detektív mítoszát. A rózsaszín tanulmány című első epizódban találkozik először Holmes és leendő lakótársa, az afganisztáni háborúból leszerelt katonaorvos, dr. Watson. Első közös ügyük egy megmagyarázhatatlan öngyilkosság-sorozat, amelyben egymáshoz hasonló körülmények között végeztek magukkal olyan emberek, akiket látszólag semmi sem kötött össze. Holmesnak ugyan sikerül megtalálnia az összefüggést az esetek között, de már ekkor felsejlik a háttérben egy bűnöző lángelme alakja, aki az egész sorozaton végig húzódó, kegyetlen játszmába kezd Holmesszal, és aki nem más, mint James Moriarty.

A sorozat első évada után, május 14-től a második évadot láthatják a Duna TV műsorán.

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Paul McGuigan, Euros Lyn
író: Sir Arthur Conan Doyle
forgatókönyvíró: Steven Moffat, Mark Gatiss, Steve Thompson
zeneszerző: David Arnold, Michael Price
operatőr: Steve Lawes
producer: Sue Vertue
executive producer: Mark Gatiss, Steven Moffat, Beryl Vertue, Bethan Jones
vágó: Charlie Phillips, Mali Evans

szereplők:
Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes)
Martin Freeman (Dr. John Watson)
Loo Brealey (Molly Hooper)
Una Stubbs (Mrs. Hudson)
Rupert Graves (Lestrade nyomozó)
Mark Gatiss (Mycroft Holmes)
Andrew Scott (Jim Moriarty)
Russell Tovey (Henry Knight)
Clive Mantle (Dr. Frankland)
Stephen Wight (Fletcher)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Sherlock Benedict Cumberbatch MinDig TV A sátán kutyái

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr326190020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása