HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


My Fair Lady

2014.05.16. 09:37 MinDigTV


M1 – május 18. vasárnap, 21:40

A My Fair Lady a színpadon már minden idők legsikeresebb, vagyis leghosszabb ideig műsoron lévő musicalje volt, amikor 1964-ben George Cukor rendezésében a Warner Brothers stúdió elkészítette nagyszabású filmváltozatát, amely nyolc Oscar-díjat nyert, többek közt a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában.

Audrey HepburnFotó_ MTVA Filmfőszerkesztőség

George Bernard Shaw Pygmalion című színművét az Alan Jay Lerner–Frederick Loewe szerzőpáros varázsolta romantikus musicallé. Egy londoni nyelvészprofesszor, Henry Higgins fogadásból beszédórákat ad egy utcán találomra kiválasztott virágáruslánynak, sőt az illemre is kitanítja oly mértékben, hogy ismeretlenek született úrinőnek nézzék az eredetileg teljesen közönséges viselkedésű fiatal lányt. A talpraesett Eliza Doolittle derekasan kiállja a próbát, a szívét mégis összetöri az, amikor úgy érzi, a fogadás lezárultával már senki sem törődik vele többet. Végül Higgins professzornak is rá kell ébrednie, hogy nemcsak tudósként, de érző emberi lényként is bizonyítania kell a lánnyal szemben, aki erősen a szívéhez nőtt, ha nehezére esik is beismernie.

Az Oscar-díjas Rex Harrison partnereként az akkoriban sikerei csúcsán járó Audrey Hepburn alakítja a női főszerepet. Az angyali szépségű, törékeny megjelenésű Hepburn ugyan énekesnek is kiváló volt, a stúdió döntéshozói azonban nem voltak elégedettek a hangjával, ezért a dalbetétekben Marni Nixon énekesnő kölcsönözte Eliza Doolittle énekhangját.

My Fair Lady - M1 – május 18. vasárnap, 21:40

rendező: George Cukor
író: George Bernard Shaw
forgatókönyvíró: Alan Jay Lerner
zeneszerző: Frederick Loewe, André Previn
operatőr: Harry Stradling Sr.
díszlettervező: Gene Allen
jelmeztervező: Cecil Beaton
producer: Jack L. Warner
vágó: William H. Ziegler

szereplők:
Audrey Hepburn (Eliza Doolittle)
Rex Harrison (Higgins professzor)
Wilfrid Hyde-White (Pickering ezredes)
Stanley Holloway (Alfred Doolittle)
Theodore Bikel (Kárpáthy Zoltán)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: musical Audrey Hepburn M1 My Fair Lady MinDig TV Rex Harrison

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr406172575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása