HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Alvilági melódia

2014.05.10. 11:36 MinDigTV


Duna –  május 10., szombat, 21:10

Alain Delon a hatvanas – hetvenes évek francia filmjeinek rossz szépfiúja – határtalanul tisztelte és szinte apjaként szerette Jean Gabint, a „nagy öreget”. Nem csoda hát, hogy mindannyiszor örömmel vágott bele a filmforgatásba, ha partnereként mestere állt mellette. Például a Szicíliaiak klánja (1969), vagy a Két férfi a városban (1973) című alkotásokban, amelyek mindkettejük pályájának jelentős állomásai voltak.

Alain Delon

Az első közös munkájuk az Alvilági melódia volt, amelyet Henri Verneuil készített 1963-ban.

Charles, a sokat megélt öreg bűnöző épphogy kijött a börtönből, régi haverja, Mario máris nagy melót szállít neki. A cannes-i kaszinót kell kifosztania Francis-szal, Mario unokaöccsével, egy kezdő, ám ambiciózus fiatalemberrel. A két férfi Cannes-ba költözik, és Charles megszervezi, előkészíti a betörést. Francis feladata lesz, hogy a szellőzőn keresztül macskaügyességgel bemásszon a széfhez. Ám a fiú szerelmes lesz egy szép táncosnőbe, nem tudja megállni, hogy a betörés estéjén ne mutatkozzon a játékteremben.

A gyönyörű helyeken játszódó izgalmas film lehetőséget adott a francia film mindkét nagy csillagának, hogy megcsillogtathassák tehetségüket.


Alvilági melódia – Duna –  május 10., szombat, 21:10

rendező: Henri Verneuil
író: John Trinian
forgatókönyvíró: Albert Simonin
zeneszerző: Michel Magne
operatőr: Louis Page
producer: Jacques Bar, Jacques Juranville
látványtervező: Robert Clavel
vágó: Françoise Bonnot

szereplők:
Jean Gabin (Charles)
Alain Delon (Francis)
Viviane Romance (Ginette)
Carla Marlier (Brigitte)
Maurice Biraud (Louis)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Alain Delon MinDig TV Alvilági melódia Jean Gabin

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr966146661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása