HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Baraka

2014.05.09. 11:03 MinDigTV


Duna – május 9., péntek, 23:15

A misztikus kaland során a világ szívfájdító szomorúsága kerül előtérbe - miközben rádöbbenünk a valós lét igazi értékeire.
Nemcsak arról szól, amit látsz, nemcsak az a fontos, amit értesz; az érzékek viharában találod magad, amint lélegzetelállító hanghatások közepette átsuhansz az egész világon…

BARAKA

Az élet nem nagy vigalom sehol, de ámulni lehet..." "Ilyen film talán még sohase készült. Maga a vállalkozás is fantasztikus: egyetlen műben összefoglalni világunk szépségét és iszonyatát, a csillagok járását, a szfinx mosolyát és az éhező gyermek tekintetét: Karnak, Angkor,Chartres eleven köveit és az emberi massza holt tülekedését;a szent tánc mozdulatait és a természet ritmusát."(Lányi András)

A BARAKA ősi szufi szó, amely valamilyen formában sok nyelven megtalálható. Jelentése áldás, lélegzet vagy életesszencia, amelyből az evolúciós folyamat elindul. "Az egyetlen dolog, amin érdemes gondolkodni, az a bolygónk és a rajta élő ember kölcsönhatása. " Ezt a gondolatot követve a filmet 24 országban 69 helyszínen forgatták, többek között olyan helyeken, mint Kenya, Tanzánia, Kína, Brazília, Japán, Kambodzsa, Irán és Nepál, valamint amerikai és európai városokban.

Világok arca: Baraka – Duna – május 9., péntek, 23:15

rendező: Ron Fricke
forgatókönyvíró: Ron Fricke, Mark Magidson, Bob Green
zeneszerző: Lisa Gerrard, Michael Stearns, Brendan Perry
operatőr: Ron Fricke
vágó: Ron Fricke, Mark Magidson, David Aubrey


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Kenya Baraka Tanzánia Kína Brazília Japán Kambodzsa Irán

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr306141996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása