HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A kilencedik légió

2014.04.30. 11:58 MinDigTV


m1 – 2014. május 1. 22:30

Habár a római birodalomnak sikerült az akkor ismert világ javát meghódítania, a brit sziget északi részén a piktek személyében olyan ellenségre akadtak, amely rejtőzködő és kegyetlen harcmodorával megálljt parancsolt a légióknak. Hasonlóan A sas című kalandfilmhez, A kilencedik légió is az ellenséges vonalak mögé merészkedő római katonákról mesél, a történelemben nyomtananul eltűnt kilencedik légióról, amelynek a sorsát ismét az írói fantázia kelti életre.

Virilus hadvezér azzal a paranccsal lépi át a rómaiak által őrzött határt, hogy megsemmisítő csapást mérjen a piktek főerejére, a Gorlacon által vezetett seregre. Az akció azonban fordítva sül el, és csupán egy maroknyi római katona éli túl az első összecsapást, amikor egy erdei ösvényen tőrbe csalják őket, Virilust pedig elhurcolják a támadók. Ekkor a korábban pikt fogságból már megszökött Quintus Dias áll a párfős csapat élére, amelynek tagjai elhatározzák, hogy hazatérés helyett kiszabadítják foglyul ejtett parancsnokukat, bármilyen halványak is az esélyeik.

Michael Fassbender és Dominic West alakítják a római vezéreket Neil Marshall rendező (Démoni harcosok; A barlang) izgalmas menekülésekkel és véres összecsapásokkal teli filmjében, amelyet teljes egészében eredeti helyszíneken, Skócia kietlen, téli tájain forgattak.

A kilencedik légió – m1 – 2014. május 1. 22:30

A műsorszám megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott..

rendező: Neil Marshall
forgatókönyvíró: Neil Marshall
zeneszerző: Ilan Eshkeri
operatőr: Sam McCurdy
producer: Christian Colson
vágó: Chris Gill

szereplők:
Michael Fassbender (Quintus Dias)
Dominic West (Virilus)
Noel Clarke (Macros)
Olga Kurylenko (Etain)
David Morrissey (Bothos)
Ulrich Thomsen (Gorlacon)
Dave Legeno (Vortix)
Imogen Poots (Arianne)
Eoin Macken (Achivir)
Liam Cunningham (Brick)
JJ Feild (Thax)
Lee Ross (Septus)
Riz Ahmed (Tarak)
Rachael Stirling (Druzilla)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: akciófilm M1 MinDig TV A kilencedik légió

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr636099644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása