HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kontroll

2014.02.06. 16:39 MinDigTV


Duna TV – február 6., csütörtök, 21:30

Izgalmas thrillert alkotott első nagyjátékfilmjével Antal Nimród filmrendező. A budapesti metró üregeiben játszódó humoros és szürreális elemekben egyaránt bővelkedő alkotás a 2000-es évek egyik legnagyobb magyar sikerfilmje nemcsak a határainkon belül, de azon kívül is. Remek belépőt jelentett a fiatal rendezőnek a filmes világban. Antal Nimród a filmet nemcsak rendezőként, íróként is jegyzi.


Ki ne akart volna már elmenekülni a mindennapok terhe alól, elbújni a világ szeme elől? Nincs is erre alkalmasabb hely, mint a föld alá süllyedni. Ide menekült a film főhőse, Bulcsú is, és él nap-nap után cél nélkül, valami ismeretlen okból. Furcsa és vicces, ugyanakkor szerencsétlen ellenőrcsapatot vezet, minden tagja egy – egy különleges karakter, melyet eljátszani már szinte jutalom. Bulcsú szerepét a forgatáskor még kevésbé ismert Csányi Sándor kapta, az ellenőröket Mucsi Zoltán, Pindroch Csaba, Badár Sándor és Nagy Zsolt játsszák. A kisebb szerepekben is olyan kultuszszínészeket láthatunk mint Eszenyi Enikő, Kulka János, Kovács Lajos. A film operatőre Pados Gyula volt, neki köszönhetjük a sejtelmes, sötét ám mégis jól látható képeket.

A film nemzetközi díjai közül a legjelentősebbek a Cannes-i Filmfesztivál Ifjúság díja, a Chicago-i Filmfesztivál Arany Hugo díja valamint a Cottbus-i, a koppenhágai, a varsói fesztiválok elismerései.

Antal Nimród, a magyar-amerikai filmrendező Amerikában született magyar szülők gyermekeként. Tanulmányait a magyar Színház- és Filmművészeti Egyetemen végezte. Az utóbbi években a tengeren túl dolgozik, hollywood-i sztárokkal, filmjei bejárják az egész világot. A Kontroll óta forgatott Elhagyott szoba, A szállítmány, Ragadozók című filmekben a főszerepeket Kate Beckinsale, Matt Dilon, Jean Reno, Laurence Fishburne és Adrien Brody játszották.
Aki még nem látta a filmet, nyugodtan dőljön hátra, és adja át magát a sodró, izgalmas jelenetek sorának, aki pedig már látta, nézze meg újból, ezt az akciófilmbe oltott művészfilmet.

Kontroll – Duna – február 6., csütörtök, 21:30

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

    rendező: Antal Nimród
    író: Antal Nimród
    operatőr: Pados Gyula
    zene: NEO
    látványtervező: Hujber Balázs
    vágó: Király István

    szereplők:
    Csányi Sándor (Bulcsú)
    Mucsi Zoltán (Professzor)
    Pindroch Csaba (Muki)
    Badár Sándor (Lecsó)
    Nagy Zsolt (Tibi)
    Balla Eszter (Szofi)
    Mátyási Bence (Gyalogkakukk)
    Szabó Győző (Árnyék)
    Nádasi László (Laci)
    Scherer Péter (Főnök)
    Kovács Lajos (Béla)
    Horváth Károly (Tamás)
    Cserhalmi György (Öltönyös)
    Kulka János (Feri)
    Bicskei Kis László (Doki)
    László Zsolt (K)
    Mihályfi Balázs (Gonzó)
    Tóth József (Róbert)
    Eszenyi Enikő (Spicces nő)
    Andrew Hefler (Junkie)

Szólj hozzá!

Címkék: Kontroll Badár Sándor Csányi Sándor Kulka János Cserhalmi György MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr415801847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása