HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Sophie szerint a világ: Szenegál 1.

2014.01.21. 15:04 MinDigTV


M2: január 21. kedd, 20:45

II./19.rész

Sophie nekiindul Saint-Louis utcáinak, hogy fölfedezze a történelmét. A Sindoné negyedben maradt fönn a legtöbb épület a gyarmati időszakból, s ezek 2000 óta a világörökség részei. 1854 és 1960 között a francia gyarmatosítók irányították az országot.


A leghíresebb kormányzó Louis Faidherbe volt, akinek intézkedései alapjaiban meghatározták a város életét. Megismerhetjük a griokat, akik a szenegáli nép életének minden nagy eseményén ott vannak, játszanak a gyermek születésekor, az esküvőn és a temetésen egyaránt. Sophie ellátogat egy Saint-Louis-tól 60 kilométerre található madárrezervátumba, melyet az UNESCO a természeti világörökség részévé választott, s ahol 300 madárfajt tartanak számon.

M2: január 21. kedd, 20:45

A sorozatról:
Sophie Massieu látássérültként egy különleges útra invitálja a nézőket: vakvezető kutyájával, Pongoval bejárja a világot, s úgy mutatja be nekünk, ahogy az megérinti őt. Szemtanúi lehetünk találkozásainak, kalandjainak, az érzékelései által átélt élményeinek.

    rendező: Raphaël Aupy, Stéphane Gillot, Alex Baldin, Yann L'Henoret, Pascal Richter, Ludovic Tourte
    operatőr: Pierre Toury
    szereplő: Sophie Massieu


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M2 MinDig TV Szenegál Sophie szerint a világ Sophie Massieu

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr295773609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása