HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A bőség földje

2014.01.14. 15:51 MinDigTV


Duna TV - január 14. 22:05

Lana hosszú közel-keleti tartózkodás után tér vissza Los Angelesbe, ahol egy hajléktalanokat segítő missziónál kezd el dolgozni. A szeptember 11. utáni sokk időszaka ez Amerikában, és amikor Lana felveszi a kapcsolatot egyetlen itt élő rokonával, nagybátyjával, Paullal, a személyében egy megszállott vietnami veteránt ismer meg, aki napjait önkéntes hírszerző tevékenységgel tölti, ami annyit jelent, hogy arab kinézetű egyéneket figyel meg az utcán, követi őket lerobbant furgonjával, és mindenféle bizonyítékokat gyűjt velük kapcsolatban.


Amikor Paul szemtanúja lesz, amint a misszió előtti utcán agyonlőnek egy arab férfit, minden figyelmét ennek az ügynek szenteli. Lana rábeszéli, hogy segítsen neki elvinni a holttestet az elhunyt testvéréhez. A Kalifornia sivatagos tájain át vezető úton lehetősége nyílik e két nagyon különböző gondolkodású embernek, hogy megérthesse egymást.

A híres német rendező, Wim Wenders hosszú pályája során rendszeresen készített filmeket az Egyesült Államokban, és ez a 2004-ben készült alkotása is illeszkedik az Amerikát sajátos európai szemmel vizsgáló filmjeinek (pl. Párizs, Texas; Az erőszak vége; Millió dolláros hotel) a sorába. A digitális kézikamerával forgatott film főszerepeit Michelle Williams és John Diehl alakítják, a kísérőzenét pedig olyan előadók szolgáltatják, mint a Travis, Thom, David Bowie vagy a címadó dal szerzője, Leonard Cohen.

A bőség földje - Duna - január 14. 22:05

    rendező: Wim Wenders
    író: Scott Derrickson
    forgatókönyvíró: Wim Wenders, Michael Meredith
    operatőr: Franz Lustig
    producer: Jake Abraham, Caroline Kaplan, Samson Mucke, Gary Winick
    vágó: Moritz Laube
    szereplők:
    John Diehl (Paul)
    Michelle Williams (Lana)
    Richard Edson (Jimmy)
    Wendell Pierce (Henry)
    Shaun Toub (Hassan)
    Burt Young (Sherman)
    Jeris Poindexter (Charles)
    Rhonda Stubbins White (Dee Dee)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Leonard Cohen MinDig TV Travis A bőség földje

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr315758269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása