HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Hölgyek öröme

2013.12.20. 13:37 MinDigTV


Duna TV: december 20-tól (20:50) péntek esténként

A BBC 2012-ben készült nyolcrészes tévéfilmsorozata a Viktória-kor forgatagába helyezi Émile Zola azonos című regényének cselekményét.


Az addig példa nélküli fejlődésnek indult Anglia egyik északi városának első divatáruháza szolgál a cselekmény helyszínéül, amelynek középpontjában egy vidékről felkerült ifjú hölgy áll, akit magával ragadnak a modern világ káprázatos újdonságai.

Az érzékeny, ugyanakkor céltudatos Denise az áruház női osztályán kezdi felemelkedését az alkalmazottak szigorú rend szerint felépített ranglétráján, intrikák és konfliktusok során át, kivívva a tulajdonos, a merész és zseniális üzletember, John Moray megkülönböztetett figyelmét. Moray szeme azonnal megakad a bájos fiatal lányon, amint megpillantja az áruházában, ám a puszta vonzalmon túl őszinte nagyrabecsülést is érezni kezd iránta, amint Denise egyre másra adja bizonyságát, hogy a csinos külső mögött egy éles eszű és tehetséges üzletasszony rejtezik. Morayt eközben nagyhatalmú befektetőjének elkényeztetett és nem kevésbé céltudatos lányához, Katherine Glendenninghez fűzik érzékeny szálak.

A Hölgyek öröme romantikus szerelmi történet, amelynek hősei egy beköszöntő új kor kihívásait követik, miközben szembe kell nézniük a múltjukból utánuk nyúló titkokkal is. Az angol verzióban The Paradise címen futó sorozat főszerepeit Joanna Vanderham, Emun Elliott (Prometheus; Trónok harca) és Elaine Cassidy (A Harper-sziget; Felicia utazása) alakítják.

Duna: december 20-tól (20:50) péntek esténként

rendező: Marc Jobst, David Drury
író: Émile Zola
forgatókönyvíró: Bill Gallagher
zeneszerző: Maurizio Malagnini
operatőr: Mark Partridge, Peter Greenhalgh, Simon Richards, Nick Dance
producer: Simon Lewis
látványtervező: Melanie Allen
vágó: David Head, Roy Sharman, Tim Marchant, Ben Drury, Nick McPhee, Fiona Colbeck, Jamie Trevill

szereplők:
Joanna Vanderham (Denise Lovett)
Matthew McNulty (Dudley)
Emun Elliott (John Moray)
Ruby Bentall (Pauline)
Elaine Cassidy (Katherine Glendenning)
Stephen Wight (Sam)
Sarah Lancashire (Miss Audrey)
Patrick Malahide (Lord Glendenning)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Duna TV Émile Zola MinDig TV Hölgyek öröme Joanna Vanderham

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr765701095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása