HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ne ébreszd fel az alvó zsarut (Alain Delon-sorozat)

2013.12.13. 11:22 MinDigTV


Duna TV: december 14. szombat, 21:10

A Duna Televízió Alain Delon-sorozata egy 1988-ban készült bűnügyi filmmel folytatódik.  José Pinheiro filmje Frédéric H. Fajardie regényének „szinte” hű verziója.


Azért csak „szinte”, mert bár a rendező  megtartotta az izgalmas regény cselekményét, de a Grindel felügyelőt alakító Alain Delon kifejezett kérésére a főszereplő karakterét alapvetően megváltoztatta. A regényben ugyanis a  karrierje végén lévő felügyelő beteg, magányos, megkeseredett ember. Ezt az akkor még  férfiúi vonzereje  teljében lévő Delon nem engedhette meg magának, ezért a forgatókönyvírók  úgy alakították át a felügyelőt, hogy szakmailag elismert, magánéletében pedig boldog, hiszen egy gyönyörű manöken kedvese.

A történet elején Grindel felügyelő nehéz problémával találja magát szemben: fel kell göngyölítenie a rendőrségen belül megalakult titkos szervezetet, amely kegyetlen módon kivégez minden olyan bűnözőt, akik kisiklottak az igazságszolgáltatás kezéből. A "halálbrigád" leleplezése során hősünk eljut a fejig, és ezzel saját életét is kockáztatja…

Duna: december 14. szombat, 21:10

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: José Pinheiro
író: Frédéric Fajardie
forgatókönyvíró: Alain Delon, José Pinheiro
zeneszerző: Pino Marchese
operatőr: Raoul Coutard
vágó: Jennifer Augé

szereplők:
Alain Delon (Eugene Grindel)
Michel Serrault (Roger Scatti)
Xavier Deluc (Lutz)
Patrick Catalifo (Peret)
Raymond Gérőme (Cazalieres)
Serge Reggiani


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi Duna TV Alain Delon MinDig TV Ne ébreszd fel az alvó zsarut

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr395689491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása