HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Millió dolláros bébi

2013.12.08. 15:14 MinDigTV


A négy Oscar-díjat nyert alkotásban rendhagyó módon egy fiatal nő indul el a bokszkarrier útján. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 december 8., vasárnap 21:40


Clint Eastwood 4 Oscar-díjat nyert alkotása az olyan klasszikus ökölvívó filmek nemes hagyományát követi, mint a Dühöngő bika vagy a Rocky: a sport izgalmait itt is mély emberi dráma kíséri.

Rendhagyó módon itt egy fiatal nő indul el a bokszkarrier útján. Maggie (Hilary Swank) nemcsak nő léte, de túlkorossága miatt is elutasító választ kap a szakma nagy öregjétől, a vén mesteredzőtől, Frankie Dunntól (Clint Eastwood). A megfelelő rábeszélés után azonban mégis feláll a nagy páros, hogy Eddie (Morgan Freeman) segédletével sikert sikerre halmozzon a kemény felkészülés időszaka után. Küzdelemről és a győzelmek áráról szól a film egészen addig a pontig, ahol egy tragikus fordulat szab új irányt a főszereplők sorsának.

A Millió dolláros bébi 2005-ben a legjobb film Oscar-díja mellett három kategóriában nyerte el a legrangosabb amerikai kitüntetést: Eastwood mint rendező, Hilary Swank mint a legjobb női főszereplő, Morgan Freeman pedig mint a legjobb férfi mellékszereplő vihette haza az aranyozott szobrocskát.

Millió dolláros bébi – M1 – február 10. 21:10

rendező: Clint Eastwood
író: F. X. Toole
forgatókönyvíró: Paul Haggis
operatőr: Tom Stern
zene: Clint Eastwood
producer: Paul Haggis, Clint Eastwood, Tom Rosenberg, Albert S. Ruddy
látványtervező: Henry Bumstead
vágó: Joel Cox

szereplők:
Clint Eastwood (Frankie Dunn)
Hilary Swank (Maggie Fitzgerald)
Morgan Freeman (Hepaj (Eddie Scrap-Iron Dupris))
Jay Baruchel (Danger Barch)
Lucia Rijker (Billie 'The Blue Bear')
Mike Colter (Big Willie Little)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Clint Eastwood Morgan Freeman Hilary Swank Millió dolláros bébi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr465681670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása