HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


United

2013.11.06. 14:22 MinDigTV


Duna TV: november 6. szerda, 21:30

A BBC 2011-ben készült tévéfilmje hitelesen idézi fel a világ egyik legnépszerűbb futballcsapata történetének tragikus epizódját.

1956 őszén Bobby Charlton, a Manchester United játékosa először kap lehetőséget arra, hogy pályára lépjen a klub első csapatában. A legendás menedzser, Matt Busby által vezetett csapat belföldön és külföldön egyaránt sikeres.


Amikor a szigorú brit versenyszabályok által megszabott időre vissza kell érniük egy Belgrádban játszott meccsről, Busby magángépet rendel a csapatnak. A müncheni repülőtérről való felszállás során gépük lezuhan. A szerencsétlenségben hét játékos életét veszti, többen súlyosan megsérülnek. Az átélt megrázkódtatások hatására a könnyebb sérüléseket szenvedett Bobby Charlton nem képes visszatérni a pályára.

Jimmy Murphy, a csapat edzője, aki nem volt ott a belgrádi úton, a Manchester United szurkolóitól érkező levelek ezreitől bátorítva úgy dönt: embereket toboroz és villámgyorsan újjászervezi a csapatot, amelyben Charltonra is számít.

Duna: november 6. szerda, 21:30

rendező: James Strong
forgatókönyvíró: Chris Chibnall
zeneszerző: Clint Mansell
operatőr: Christopher Ross
vágó: Billy Sneddon

szereplők:
David Tennant (Jimmy Murphy)
Dougray Scott (Matt Busby)
Jack O'Connell (Bobby Charlton)
Dean Andrews (Bert Whalley)
Kate Ashfield (Alma George)
Natalie Burt (Marion Bent)
David Calder (Harold Hardman)
Sam Claflin (Duncan Edwards)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV United Bobby Charlton

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr505618084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása