HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Zöldár

2013.08.29. 16:32 MinDigTV


Duna Tv: augusztus 29. , csütörtök, 21:15

A filmet Gyöngyössy Imre és Gaál István írta, a tiszta, szép képek Herczenik Miklós munkáját dícsérik. A film főbb szerepeit Tóth Benedek, Dőry Virág, Koncz Gábor és Meszléry Judit játsszák.


Csókjelenet forgatása, szemben Gaál István rendező


Augusztus 25-én lenne 80 éves Gaál István Kossuth- és Balázs Béla díjas filmrendező.  Keleti Márton osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakát 1958-ban, majd Rómában is tanult. A Budapest Filmstúdió munkatársaként híradókat készített asszisztensként, alapító tagja volt a Balázs Béla Stúdiónak. Zöldár című, 1965-ben készült második nagyjátékfilmjével emlékezünk most a kiváló rendezőre.

Az ötvenes évek elején játszódó filmben a parasztcsaládból származó Marcit felveszik Budapestre, a bölcsészkarra. Itt megismerkedik Borival, szerelemük azonban véget ér, amikor Marci nem áll ki Boriért régi ismerősével, Ács Lacival szemben, aki DISZ-titkárként kemény, politikai hadjáratokat folytat, többek között a lány ellen. Lacit végül letartóztatják, és Marcit kérik fel utódjául, de a fiú nem vállalja a tisztséget. Az eset után Marci hazalátogat, és rádöbben, hogy viszonylag rövid távolléte során mennyire eltávolodott gyökereitől.

Duna Tv: augusztus 29. , csütörtök, 21:15

rendező: Gaál István
forgatókönyvíró: Gaál István, Gyöngyössy Imre
zeneszerző: Szőllősy András
operatőr: Herczenik Miklós
díszlettervező: Zeichán Béla
dramaturg: Karall Luca
jelmeztervező: Vicze Zsuzsa
vágó: Gaál István

szereplők:
Tóth Benedek (Marci)
Dőry Virág (Bori)
Koncz Gábor (Laci)
Horváth Teri (Margit, a felesége)
Meszléry Judit (Eszter)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV MinDig TV Gaál István Zöldár

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr215483685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása