HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Új átjátszó adók a jobb digitális vételi lehetőségekért

2013.07.30. 11:28 MinDigTV


2013. július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén 14 megyében megszűnik a hagyományos analóg műsorszórás.

A digitális átállás érintettjei, akik jelenleg szoba- vagy tetőantenna segítségével kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják, ezután csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot kapcsolnak.

A digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország csaknem egész területén, így senkinek sem kell várnia július 31-ig az átállással.

A digitális technológia jobb kép- és hangminőséget, az eddigi három helyett hét ingyenesen fogható csatornát és számos kényelmi szolgáltatást biztosít a nézők számára.

A biztonságos átállás és a tökéletes kép- és hangminőség elérése érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatos mérésekkel ellenőrzi a földi digitális adások vételi lehetőségeit. A mérési terv alapján a hatóság szakemberei az első ütemben érintett települések lefedettségét vizsgálják, mérik és regisztrálják a földi digitális adások vételi paramétereit.

Az eddigi mérési eredmények szerint a digitális lefedettség nagyobb, mint az analóg földi műsorszórás által lefedett terület, tehát olyan helyeken is tökéletesen lehet majd fogni a digitális földi adásokat, ahol az analóg adások eddig nem voltak láthatóak.

Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs igazgatóság


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális digitális átállás antenna hungária DVB-T

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr805433734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása