HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Amikor minden változik (Helen Hunt, Colin Firth)

2013.07.17. 10:45 MinDigTV


Helen Hunt első rendezése meglehetősen bonyolult kapcsolatrendszereket boncolgat, s talán a tartalmat olvasva kicsit nagy falatnak tűnhet az Oscar-díjas színésznő számára. A végeredmény azonban sikeresen eloszlatja a kétségeket. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M2 július 17., szerda, 22:30


April (Helen Hunt) tanítónő az egyik New York-i általános iskolában. A harminckilenc éves nő kapuzárási pánikban szenved. Miközben ő kisbabáról álmodik, férje (Matthew Broderick) elhagyja. Kedélyállapotát tovább rontja, hogy meghal a szeretett mostohaanyja. Ráadásul felbukkan a vér szerinti anyja, aki lányfejjel kénytelen volt lemondani róla. Bernice (Bette Midler), a harsány és harmadrangú tévés perszóna szélviharként söpör be az életébe, teljesen felbolygatva azt. Azután April megismerkedik Frankkel (Colin Firth), az egyik diákja jóképű és elvált apjával. Kezdetben mereven elzárkózik a férfi közeledése elől.

Az amerikai írónő, Elinor Lipman azonos című regénye alapján 2007-ben készült a Then She Found Me. Helen Hunt első rendezése meglehetősen bonyolult kapcsolatrendszereket boncolgat, s talán a tartalmat olvasva kicsit nagy falatnak tűnhet az Oscar-díjas színésznő számára. A végeredmény azonban sikeresen eloszlatja a kétségeket: Hunt tud hitelesen mesélni az anya-gyerek, férj-feleség, moralitás, és felelősségvállalás kérdéseiről. Természetesen nagy szerepük van ebben a kiváló érzékkel válogatott színésztársaknak is. Bette Midler fantasztikusan alakítja a hazugságai ellenére is őszintén bűnbánó, hibáját jóvátenni próbáló anyát. Colin Firth ezúttal is sikeresen siklik ki a korábban rákényszerített romantikus figura alól, és nagyon szerethetően formálja meg az elhagyott, sérült, csetlő-botló, fájdalmát sokszor iróniával „elütő”apát, udvarlót. A film egyik csúcs jelenete is hozzá kapcsolódik. Matthew Broderick karakterének éretlensége, gyerekessége a történések ellenére mit sem változik. Természetesen a főszerep Helen Hunté. Soványsága, el nem fedett ráncai kétségbeesettségét, döntésképtelenségét erősítik. Alakítása egyértelműsíti, hogy milyen hiba volt vígjátékként aposztrofálni ezt a filmet, hiszen dráma ez a javából. Viszont mindenképpen ajánlható mindazoknak, akik a valóság elől nem elmenekülve is tudnak szórakozni.

Amikor minden változik - M2 - július 17., szerda 22:30

rendező: Helen Hunt
író: Elinor Lipman
forgatókönyvíró: Helen Hunt, Alice Arlen, Victor Levin
zeneszerző: David Mansfield
operatőr: Peter Donahue
producer: Helen Hunt, Pamela Koffler, Katie Roumel, Connie Tavel
vágó: Pam Wise

szereplők:
Helen Hunt (April Epner)
Colin Firth (Frank)
Bette Midler (Bernice Graves)
Lynn Cohen (Trudy)
Matthew Broderick (Ben)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M2 Helen Hunt Colin Firth

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr405409336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása