HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Digitális átállás - A televízió

2013.05.30. 09:18 MinDigTV


A legfontosabb: a meglévő televíziókészülékét nem kell lecserélni!

1. Hagyományos, un. katódsugaras tévékészülék

Amennyiben hagyományos, un. katódsugaras készülékkel rendelkezik, úgy szükség van egy jelátalakító készülékre, azaz egy dekóderre, amit a tévékészülék és az antenna közé kell csatlakoztatni. Amennyiben eddig is előfizetési díj nélkül televíziózott, abban az esetben tető- vagy szobaantennával nézte az adást. A legtöbb esetben az eddig használt antenna és kábelezés is megfelelő a digitális televíziós jelek vételére.

Amennyiben a dekóder beüzemelését követően nem jelenik meg a kép a tévékészüléken, érdemes átnéznie a kábelezést és a csatlakozókat, előfordulhat, hogy szükség van az antenna vagy a kábelek lecserélésre. Ilyenkor célszerű szakember segítségét kérni, aki meg tudja állapítani, hogy milyen antennára van szükség, illetve a vételi összeállítás mely eleme okozhatja a problémát.


2. Laposképernyős tévékészülék, régebbi típusú

Amennyiben régebbi típusú (jellemzően 2008 előtt gyártott) laposképernyős készüléke van, az abba beépített jelátalakító (DVB-T MPEG2-es tuner) önmagában nem alkalmas a magyarországi digitális földfelszíni televízióadás, azaz a MinDig TV vételére. Ebben az esetben is szükség van a jelátalakító dekóder beszerzésére. Természetesen ebben az esetben is meg kell vizsgálni az antennát, a kábelezést és a csatlakozókat, amennyiben a dekóder segítségével sem jön be a tévéműsor.

3. Laposképernyős tévékészülék, új típusú



Amennyiben Önnek új típusú (jellemzően 2008 után gyártott) lapos tévéje van beépített DVB-T MPEG-4 tunerrel, ebben az esetben nem kell más a digitális földfelszíni televízióadás, azaz a MinDig TV vételéhez, mint egy megfelelő szélessávú UHF tető- vagy szobaantenna.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió digitális átállás dvb t MinDig-TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr785333377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása