HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Pardaillan lovag

2013.05.23. 16:42 MinDigTV


Duna: május 25., szombat,12:20

Bernard Borderie a műfaj koronázatlan királya volt a hatvanas évek  elején Franciaországban.  A három testőr ’61-es változata indította meg a sorozatot, ezt követte két Pardaillan-feldolgozás : a Pardaillan lovag, illetve a közönség követelésére egy évvel később A bátor Pardaillan.


A francia filmesek kedvelt műfaja az irodalmi alapokon nyugvó romantikus kalandfilm. Nem csoda, hogy Cartouche, Lagardere, A három testőr és D’Artagnan kalandjai a hatvanas évek óta újra és újra megihletik őket a nézők nagy örömére. Ebbe a sorba tartozik Pardaillan lovag is, aki Michel Zévaco képzeletében született meg. Az író tíz regényt szentelt hősének, amelyek 1905. és 1918. között képregény formájában szórakoztatták a nagyérdeműt.

A történet 1588-ban kezdődik, amikor Guise herceg bekeríti Chartres városát. III. Henrik király anyjától, Medici Katalintól kér tanácsot királyi hatalma megszilárdításához. Úgy döntenek, Navarrai Henrik szövetségét kérik Guise herceg ellen. A feladat végrehajtására Pardaillan lovagot (Gérard Barray) szemelik ki, aki nagy szoknyabolond ugyan, de vakmerőségével, bátorságával és éles eszével a legképtelenebb helyzetekből is kivágja magát. Ezúttal azonban szokatlanul nehéz Pardillan küldetése: Guise herceg ugyanis szeretőjére, a szépséges Biancára bízza hírvivő lovagunk feladatának megakadályozását…

Duna: május 25., szombat,12:20

rendező: Bernard Borderie
író: Michel Zévaco
forgatókönyvíró: Bernard Borderie, André Haguet
zeneszerző: Paul Misraki
operatőr: Henri Persin

szereplők:
Gérard Barray (Pardaillan)
Hélene Bellanger (Huguette)
Robert Berri (Belgodere)
Gianna Maria Canale (Fausta)
Kirk Morris (Samson)
Claude Véga (Picouic)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kalandfilm Duna TV Pardaillan lovag Gérard Barray

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr295314786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása