HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ahogy tetszik

2013.05.15. 09:24 MinDigTV


Duna: május 18., szombat, 21:15

Shakespeare Ahogy tetszik klasszikusának Kenneth Branagh rendező fantáziadús filmes feldolgozása, mely a szerelem, és megannyi megnyilvánulásának legyőzhetetlen hatalmát ünnepli – szellemes, fifikás, varázslatos kaland.


A gonosz Frederick herceg száműzi fivérét, míg annak leányát, Rosalindát társalkodónőként saját lánya mellett tartja. Az udvarba érkező Orlando egy szintén a bitorló által eltávolított nemes fia hősi küzdelemben bírja le ellenfelét, ezzel Rosalindában először kíváncsiságot, majd szerelmet ébreszt. Frederick ezt sem nézi jó szemmel, így Rosalindát apja után küldi. A két lány azonban együtt, álruhában távozik.

Ugorjunk vissza 1990-be, amikor Kenneth Branagh két órán keresztül ücsörgött egy kyotói templom kertjében, és kitalálta, hogy az Ahogy tetszik cselekményét a 19. század végi Japánba helyezi. Tizenhat év múlva nemcsak, hogy emlékezett az ötletre, de meg is valósította. Így a szereplők egy része a Shógunból jól ismert öltözékekben, és a Tarantino-filmekből megszokott katanákkal felszerelkezve játszanak Shakespeare-t. Aki nem japán ruhában van, az meg 19. századi európai viseletben rója a szépen berendezett erdő ösvényeit. Persze egyetlen másodpercet sem forgattak Japánban, minden külső jelenet a jó öreg Anglia Királyi Botanikus Kertjében lett fölvéve. Ahogy Kenneth Branagh-nak tetszik.

Golden Globe díj (2008) - Legjobb színész - televíziós jelölés: Bryce Dallas Howard

Duna: május 18., szombat, 21:15

rendező: Kenneth Branagh
író: William Shakespeare
forgatókönyvíró: Kenneth Branagh
zeneszerző: Patrick Doyle
operatőr: Roger Lanser
producer: Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Simon Moseley
vágó: Neil Farrell

szereplők:
Romola Garai (Celia)
Bryce Dallas Howard (Rosalind)
Kevin Kline (Jaques)
Adrian Lester (Oliver De Boys)
Janet McTeer (Audrey)
Alfred Molina (Touchstone)
David Oyelowo (Orlando De Boys)
Brian Blessed (Senior herceg / Frederick herceg)
Richard Briers (Adam)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Shakespeare Kenneth Branagh Ahogy tetszik

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr425301123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása