HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


II. János Pál pápa – A fehér ruhás vándor

2013.03.27. 11:45 MinDigTV


Duna TV: március 30., szombat, 13:55

A felvételeket 13 országban, 120 helyszínen forgatták, a képanyagot pedig a világ nagy filmgyűjteményeiből származó archív felvételek gazdagítják.


A hazai filmszínházakban is óriási sikerrel vetített, II. János Pál pápáról készült megrázó és felemelő élményt nyújtó alkotás a lengyel dokumentumfilm-gyártás legnagyobb produkciója, melyet 2011-ben, más egyházi elöljárókkal együtt, maga XVI. Benedek pápa is megtekintett a Vatikánban. A vetítés után sokan a könnyeiket törölgették. „Ez az alkotás a legjobb előkészület szeretett elődöm boldoggá avatására” – mondta a pápa. Az alkotók a teljességre törekedve járták végig II. János Pál pápa életútjának legfontosabb állomásait, a lengyelországi évektől kezdődően egészen halála percéig.

A II. János Pál – A fehér ruhás vándor című monumentális alkotás elkészítését több mint négyévnyi munka előzte meg. A felvételeket 13 országban, 120 helyszínen forgatták, a képanyagot pedig a világ nagy filmgyűjteményeiből származó archív felvételek gazdagítják. A legmegrázóbbak azok a felvételek, amelyek II. János Pál pápa miséiről készültek, valamint amikor hangja vagy üzenete hozzánk, az emberiséghez szól. A műben fontos egyházi és közéleti személyiségek, filmesek, újságírók és sokan mások is nyilatkoznak II. János Pálról, köztük a Dalai Láma, Tibet lelki vezetője, Lech Walesa, a Lengyel Köztársaság volt elnöke és Plácido Domingo énekes. Segítségükkel közel kerülhetünk egy olyan nagyszerű egyéniséghez, aki üzenetével milliók életét változtatta meg, szavaival reményt adva még a legelkeseredettebbeknek is.

Duna: március 30., szombat, 13:55

rendező: Jaroslaw Szmidt
forgatókönyvíró: Jaroslaw Szmidt, Mariusz Wituski
zeneszerző: Michal Lorenc
operatőr: Jaroslaw Szmidt
narrátor: Krzysztof Ziemiec
producer: Tadeusz Lampka, Stanislaw Szymanski
vágó: Konrad Styczen


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Duna TV II. János Pál A fehér ruhás vándor

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr315175276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása