HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Péter, a kőszikla

2013.03.26. 15:45 MinDigTV


A korábban színészként is tevékenykedő, teológiai végzettségű rendező, Giulio Base a mozgalmas események mellett különös érzékenységgel rajzolja meg Péter és Pál apostol kapcsolatát. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 március 29-30., 20:15


A különleges történet Jézus halálától kezdődően tárja elénk Péter apostol életét és a kereszténység történelmének kezdetét: az első keresztények küzdelmeit, az üldöztetéseket és a krisztusi tanítások elterjedését – címszerepben a nagyszerű Omar Sharif-fel.
A film első része a lehető legpontosabban követi végig az Újszövetség eseményeit: Krisztus kereszthalálát, feltámadását, megjelenését az apostolok előtt – ezt követően a térítői munkát, Saul látomását a damaszkuszi úton, megtérését, végül pedig Rómába vezető útját.

Az örök város a színhelye a film második részének, melyben fiktív szereplők is feltűnnek Péter és Pál élettörténetének részeként. Ilyen a Pétert hajlékába fogadó Anna és Dávid családja, ahol az apa titokban „a trák” néven gladiátorként harcol, remélve, hogy egyszer felszabadíthatja családját. Az alkotói képzelet műve a jómódú római polgár, Persius családja is. Az ő fia, Claudius szerelmes egy keresztény lányba, Silviába. Beteg édesanyja is a kereszténység felé fordul…

A lélekemelő történet Rómában zárul, ahol Péter az üldöztetések és Néró császár vérengzései közepette szervezi és összefogja az első keresztény közösségeket.

M1 - március 29-30., 20:15

rendező: Giulio Base
forgatókönyvíró: Francesco Arlanch, Salvatore Basile
operatőr: Giovanni Galasso
jelmeztervező: Paolo Scalabrino
zene: Marco Frisina
vágó: Alessandro Lucidi

szereplők:
Omar Sharif (Szent Péter)
Flavio Insinna (Davide)
Daniele Pecci (Paolo)
Claudia Koll (Anna)
Lina Sastri (Maria)
Sydne Rome (Fulvia)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Omar Sharif Péter a kőszikla Péter apostol

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr755173889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása