HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Éjjel-nappal jazz

2013.03.13. 08:50 MinDigTV


Duna – március 16., szombat, 12:50

Az 1941-ben készült amerikai romantikus vígjátékot egy népszerű rádióműsor ihlette, amely az NBC programján futott 1939-től. Főszerepben James Stewart és Paulette Goddard.

jazz.jpg


Jimmy Haskel az apjától örökölt hangszerboltot nagy lelkesedéssel, de annál kevesebb üzleti szellemmel vezeti, így aztán egy napon tönkre is megy. Amikor nagybátyjához utazik, hogy annak sikeres élelmiszerkereskedésében vállaljon munkát, egyből egy valóságos csatatér közepén találja magát, a nagybácsi ugyanis éppen rendőri segédlettel akarja elhallgattatni a szomszédban gyakorló jazz együttest. A frissen érkezett Jimmy a Horace Heidt együttesének otthont adó McCorkle család leányára, Mollyra akar kedvező benyomást tenni, amikor a csetepaté közben elhajít egy érett paradicsomot, amely véletlenül Haskel nagybácsit találja el. Jimmy azonnal a McCorkle család és az együttes hőse lesz, akik azonban nem tudják, hogy ő valójában esküdt ellenségük rokona. Amikor nagybátyja rádióműsorát Jimmy veszi át egy időre, meghívja Heidt együttesét a műsorba, de ezzel leleplezi önmagát, és veszélybe sodorja bimbózó kapcsolatát Mollyval.

Az 1941-ben készült amerikai romantikus vígjátékot egy népszerű rádióműsor ihlette, amely az NBC programján futott 1939-től. Az alapötlet az volt, hogy a műsorvezető egy szerencsekerék segítségével kisorsol egy nevet a telefonkönyvből, és ha a hívott számon felveszik a kagylót, az illető automatikusan nyer ezer dollárt. Horace Heidt, a műsorvezető önmagát alakítja a filmben, aki egyúttal a filmbeli jazz együttes vezetője is. Az ifjú James Stewart és Paulette Goddard azonban a film főszereplői, akik igazi nagyvárosi Rómeó és Júliaként küzdenek meg az ellenük összeesküdött körülményekkel a szerelmükért – vidám tánczenével aláfestve. A filmet George Marshal (Asszonylázadás; A kék dália) rendezte.

Duna – március 16., szombat, 12:50

rendező: George Marshall
író: Harry Tugend, Andrew Bennison, Monte Brice
forgatókönyvíró: Walter DeLeon
operatőr: Hal Mohr, Harry Jackson
díszlettervező: Howard Bristol, Hans Peters
jelmeztervező: Helen Taylor
producer: James Roosevelt
vágó: Lloyd Nosler

szereplők:
James Stewart (James Hamilton Haskel)
Paulette Goddard (Molly McCorkle)
Horace Heidt (Horace Heidt)
Charles Winninger (Haskell)
Mary Gordon (Ma McCorkle)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Éjjel-nappal jazz James Stewart Paulette Goddard

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr325132162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása