HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Büszkeség

2013.03.11. 11:48 MinDigTV


Jim Ellis (Terrence Howard) matematikatanárként próbál elhelyezkedni. Mivel sorra elutasítják jelentkezését, megragadja az első kínálkozó lehetőséget: állást vállal egy bezárás előtt álló uszodában. Március 12., 21:25


A színes bőrű Jim Ellis úszócsapata tagjaként már szembesült a hatvanas évek Amerikájában tapasztalható fajgyűlölettel, így valójában nincs meglepve, amikor pályakezdő tanárként 1974-ben minden komoly ok nélkül utasítják el jelentkezését egy jó nevű philadelphiai középiskolában. Mivel igen nagy szüksége volna állásra, elvállalja az első kínálkozó lehetőséget, így kerül egy felszámolásra váró uszodába, ahol rajta kívül már csak a zsörtölődő karbantartó húzza meg magát. Jim megdöbbenve látja, hogy a környékbeli fekete srácok az utcán múlatják az időt, míg a számukra épült uszodát éppen kihasználatlansága miatt akarják bezárni. A srácok szeme hamar megakad a környéken szokatlan méltósággal és céltudatossággal megjelenő férfin, eleinte gúnyolódnak rajta, kötekednek vele, de aztán hajlanak a szavára, hogy kipróbálják a medencét. A lehetőség hamar megragadja a fiúk fantáziáját, és arra kérik Jimet, alakítsanak úszócsapatot és legyen ő az edzőjük. Miközben Jim Ellis sporteredményekre vezeti az addig céltalanul tengő-lengő fiatalokat, erkölcsi tartást is megkövetel tőlük a „büszkeség, elszántság, kitartás” alapelvének szellemében.

A megtörtént eseményeken alapuló történetből igazi lélekemelő film született, amelynek főszerepében Terrence Howardot (Ütközések; Vasember) láthatjuk.

Büszkeség – Duna – március 12. 21:25

rendező: Sunu Gonera
forgatókönyvíró: Kevin Michael Smith, Michael Gozzard, J. Mills Goodloe, Norman Vance Jr.
zeneszerző: Aaron Zigman
operatőr: Matthew F. Leonetti
producer: Brett Forbes, Paul Hall, Michael Ohoven
vágó: Billy Fox

szereplők:
Terrence Howard (Jim Ellis)
Bernie Mac (Elston)
Kimberly Elise (Sue Davis)
Tom Arnold (Bink)
Brandon Fobbs


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Büszkeség Terrence Howard

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr775127461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása