HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Muriel esküvője

2013.03.01. 16:38 MinDigTV


Duna TV – március 2. 20:20

Paul John Hogan ausztrál filmrendező, ezzel a jó hangulatú, pergő ritmusú filmmel vált nemzetközileg is ismertté. Március 2., szombat 20:20


Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos kisvárosban él, pontosabban unatkozza végig legszebb éveit… Naphosszat üldögél a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a cseppet sem toleráns családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal megkönnyíti apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson addigi életével…

Paul John Hogan ausztrál filmrendező, ezzel a jó hangulatú, pergő ritmusú filmmel vált nemzetközileg is ismertté.

A Murielt alakító Toni Collette 1994-ben a legjobb színésznőnek járó díjat kapta az Ausztrál Filmintézettől. 1996-ban a Brit Filmakadémia a legjobb forgatókönyv kategóriában jelölte a filmet, majd ugyanebben az évben Toni Collette remek alakításának köszönhetően a Muriel esküvője bekerült a Golden Globe versenyfilmjei közé is.

P.J. Hogan, a rendező, később olyan filmeket készített, mint az Egy boltkóros naplója, Pán Péter, Álljon meg a nászmenet!

Muriel esküvője – Duna – március 2. 20:20

rendező: P.J. Hogan
író: P.J. Hogan
forgatókönyvíró: P.J. Hogan
zeneszerző: Peter Best
operatőr: Martin McGrath
vágó: Jill Bilcock

szereplők:
Toni Collette (Muriel Heslop/Mariel Heslop-Van Arckle)
Bill Hunter (Bill Heslop)
Rachel Griffiths (Rhonda)
Sophie Lee (Tania Degano)
Rosalind Hammond (Cheryl)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Muriel esküvője Toni Collette romanikus film

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr715111948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása