HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Pizsamajáték

2013.02.14. 15:41 MinDigTV


Duna Tv: február 16., szombat, 12:40

Doris Day egyik legjobb filmjeként tartják számon az 1957-ben készült Pizsamajátékot, amely George Abbott és Richard Bissell hatalmas sikerű Broadway-musicalének adaptációja.


Sid Sorokin, a Sleep Tite pizsamagyár új üzemvezetője szorult helyzetbe kerül, amikor a munkások béremelési követeléseinek szószólójaként a céltudatos Babe Williamsszel kell felvennie a harcot. A gyár tulajdonosa, a zsugori Mr. Hasler nem akar engedni a követeléseknek, így a sztrájk egyre fenyegetőbb veszélynek tűnik. Ami azonban biztos, hogy a Babe és Sid között szövődő szerelem nem alaptalan pletyka a gyári munkások között.

Doris Day egyik legjobb filmjeként tartják számon az 1957-ben készült Pizsamajátékot, amely George Abbott és Richard Bissell hatalmas sikerű Broadway-musicalének adaptációja. A filmváltozat cseppet sem igyekszik palástolni színpadi eredetét, a gyár munkaterme újra és újra táncszínpaddá változik, a látványos énekes-táncos betétekben pedig jelentős részben a Broadway-előadás táncművészeit láthatjuk. A rendezés a neves Broadway-rendező, George Abbott és az Ének az esőbent is jegyző Stanley Donan közös munkája, a koreográfus pedig nem volt más, mint az ifjú Bob Fosse, a későbbi legendás musicalrendező.

Duna Tv: február 16., szombat, 12:40

rendező: Stanley Donen, George Abbott
író: George Abbott, Richard Bissell
forgatókönyvíró: George Abbott, Richard Bissell
zeneszerző: Ray Heindorf, Howard Jackson
operatőr: Harry Stradling Sr.
producer: George Abbott, Stanley Donen
vágó: William H. Ziegler

szereplők:
Doris Day (Katherine 'Babe' Williams)
John Raitt (Sid Sorokin)
Carol Haney (Gladys Hotchkiss)
Eddie Foy Jr. (Vernon Hines)
Reta Shaw (Mabel)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Pizsamajáték Zenés vígjáték Doris Day

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr905080523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása