HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Arisztokraták 1. rész

2013.02.05. 17:40 MinDigTV


A richmondi herceg lányai a szerelem és a boldogság után vágynak, miközben a politikai intrikákkal és botrányokkal terhes kor jelentős változásokat tartogat az uralkodó osztály számára is. A hatrészes BBC-sorozat, amely Stella Tillyard díjnyertes könyve alapján készült, február 6-ától minden szerdán 13:25-től látható az M1-en.


Szerelem és politika, családi összetartás és balszerencse – az Arisztokraták valós eseményeken alapuló története a Lennox nővérek hosszú és fordulatos életének krónikáját meséli el. Richmond hercegének lányai – Lady Caroline, Lady Emily, Lady Louisa és Lady Sarah – főúri környezetben nőnek fel, politika, intrika, udvari bálok, ármány és szerelem, botrányok és szigorú konvenciók – ezek határozzák meg életüket.

De a kisasszonyok hiába "arisztokraták" éppolyan érző lények, éppolyan személyiségek, mint bárki más. Sorsuk alakulása egy kicsit Anglia sorsának alakulásával is egybe esik, sőt néha formálja is. A XVIII. század angol arisztokráciáját jellemző merev konvenciók között a richmondi herceg lányai a szerelem és a boldogság után vágynak, miközben a politikai intrikákkal és botrányokkal terhes kor jelentős változásokat tartogat az uralkodó osztály számára is. A hatrészes BBC-sorozat Stella Tillyard díjnyertes könyve alapján készült 1999-ben.

 1. rész
Lady Caroline a legidősebb, immár eladósorban lévő Lennox lány. Választania kell kérői közül. A szokatlanul olvasott, szellemes és éles nyelvű ifjú hölgy azonban egyre-másra utasítja vissza hódolóit. Makacsságával felborzolja a kedélyeket, mígnem egy nap váratlan lépésre szánja el magát...

Arisztokraták – M1 – február 6-ától minden szerdán az M1-en

rendező: David Caffrey
író: Stella Tillyard
forgatókönyvíró: Harriett O'Carroll, Stella Tillyard
zeneszerző: Mark Thomas
operatőr: James Welland
vágó: Neil Thomson

szereplők:
Serena Gordon (Lady Caroline)
Geraldine Sommerville (Lady Emily)
Anne-Marie Duff (Lady Louisa)
Jodhi May (Lady Sarah)
Alun Armstrong (Henry Fox)
Ben Daniels (Lord Kildare)
Julian Fellowes (Lord Richmond)
Diane Fletcher (Lady Richmond)
George Anton (William Ogilvie)
John Light (Edward Fitzgerald)
Siân Phillips (mesélő / idős Lady Emily)
Clive Swift (II. György király)
Toby Jones (Ste Fox)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat M1 MinDig TV Arisztokraták

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr745064360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása