HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Szlovákia már átállt

2013.01.04. 09:59 MinDigTV


Északi szomszédunknál hétfőn búcsút intettek az analóg televíziózásnak. A környező országok közül már Ausztria, Horvátország és Szlovénia is áttért a digitális földfelszíni műsorszórásra.

Szilveszterkor lekapcsolták az analóg földfelszíni televíziós műsorszórást Szlovákiában. Északi szomszédunknál a digitális átállás fokozatosan valósult meg, az egész folyamat három év alatt zajlott le. Jelenleg az első közszolgálati és a második kereskedelmi multiplex lefedettsége 97, valamint 95 százalékos, ám a lefedettség még bővülhet a következő hónapokban.


A HWSW.hu egy cikkben emlékeztet arra, hogy a szlovákoknál éppúgy 2008-ban írták ki a DVB-T tendert, mint hazánkban, ám ott az egyik szereplő megtámadta az eljárást, végül a helyi hírközlési hatóságnak újabb tendert kellett kiírnia, amit 2009-ben megnyert a Towercom.

A szlovák megoldás nagyon hasonló a magyar MinDig Tv-hez, azaz külön multiplexen biztosítja az ingyenes csomagot, - elsősorban a közszolgálati adókkal - illetve külön multiplex sugározza a fizetős tartalmakat.

Szlovákiával együtt a hét Magyarországgal szomszédos országból immár négyben ért véget a digitális átállás, Horvátország és Szlovénia 2010-ben, Ausztria 2011-ben kapcsolta le az utolsó analóg adókat. Nálunk 2014 szilvesztere van kijelölve végső időpontként az analóg hálózat lekapcsolására, de a feltételek kedvező alakulása esetén akár ennél korábban is megvalósulhat az átállás.

(mmonline)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális átállás földfelszíni Szlovákia DVB-T

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr564997445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása