HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Életrevalók

2012.12.25. 16:46 MinDigTV


Az Életrevalók két csodálatos színész, Francois Cluzet és Omar Sy jutalomjátéka. Ez utóbbi az első afrikai származású színész, aki Franciaországban elnyerte a César-díjat. M1 december 25. kedd, 20:00


Amikor két francia rendező, Olivier Nakache és Eric Toledano 2004-ben megláttak egy dokumentumfilmet, azonnal érezték, hogy váratlanul a nagybetűs téma hullott az ölükbe.
Ugyanis az ejtőernyős balesete után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata és a börtönből frissen szabadult ápolójának története, bármilyen hihetetlennek is tűnt, valós tényeken alapult. Az ötletet tett követte és a film 2011 őszére már a francia mozik műsorára került.

A film azzal kezdődik, hogy Philippe, a különc milliomos – környezete megrökönyödésére – felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött színes bőrű Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Mindenben szöges ellentétei egymásnak: az egyik művelt, kifinomult, gazdag és egyedül életképtelen, a másik műveletlen, börtönviselt, a lét peremén élő, de életvidám ember.

Az Életrevalók azon túl, hogy rendkívül szórakoztató és ugyanakkor katartikus hatású, a tolerancia filmje. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

M1 – december 25. kedd, 20:00

rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache
forgatókönyvíró: Olivier Nakache, Eric Toledano
operatőr: Mathieu Vadepied
producer: Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
vágó: Dorian Rigal-Ansous

szereplő(k):
François Cluzet (Philippe)
Omar Sy (Driss)
Anne Le Ny (Yvonne)
Audrey Fleurot (Magalie)
Clotilde Mollet (Marcelle)
Alba Gaia Kraghede Bellugi (Elisa)
Cyril Mendy (Adama)
Christian Ameri (Albert)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film m1 francia film Életrevalók

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr534981180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása