HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Cuki hagyatéka (Glenn Close, Julianne Moore, Liv Tyler)

2012.11.27. 14:13 MinDigTV


Duna Tv: november 27., kedd, 21:00

Robert Altman Hollywood tán legdörzsöltebb műfajjátékosa, aki ugyan időnként cinkelt kártyákkal nyomja le a partit (Popeye, Halálos terápia stb.), időnként viszont úri fölénnyel osztja a lapot. A Cuki hagyatéka elegánsan kivitelezett műfajjáték: vígjátékba oltott (anti)krimi, egy gyilkos nélküli gyilkosság krónikája.

cuki.jpg


A déli kisváros gazdag és bohókás matrónája úgy dönt, hogy véget vet hosszú, boldog, de férje halála után nagyon magányos életének. A holttestet a hálószobában unokahúga fedezi fel, ő azonban illetlennek, sőt botrányosnak tartja nagynénje tettét, és a halálesetet gyilkosságnak próbálja feltüntetni. A nagynéni odaadó és hűséges segítőjét első számú gyanúsítottként le is tartóztatják - ebbe a városka lakói nem nyugszanak bele. A nyomozás folytatódik, az eredmény mindenkit meglep...

A több szálon futó sztori televényében idővel mind több szereplő oldalog elő, tisztázandó: Altman mozaikszerűen egymásra következő pillanatokból felépülő sokszereplős – ha nem is, mint korábban annyiszor, végtelen számú figurából álló – csoportképeinek újabb darabját látjuk. Úgy mint az életmű leglátványosabb tablói – Nashville, Rövidre vágva, de kis jóindulattal A játékos is ide idézhető. Hiába, az ilyesmihez nagyon ért a mester, alig akad, aki ezt nála jobban csinálná. Bár tökéletes a színész- és kameravezetés, no meg a sztorifűzés is hibátlan – Altmannál ez az elvárható minimum –, a film fülledt, dohos, nyirkos atmoszférájú. Ez is stílusos persze, hisz a cammogó előadásmód hitelesen hozza be a vetítőterembe a Mississippi-tájék levegőjét, s szépen hozzásimul az ábrázolni kívánt világ élettempójának ritmikájához.

Cuki hagyatéka - Duna Tv: november 27., kedd, 21:00

szereplők:
Glenn Close (Camille Dixon)
Julianne Moore (Cora Duvall)
Liv Tyler (Emma Duvall)
Patricia Neal (Jewel Mae "Cookie" Orcutt)
Chris O'Donnell (Jason Brown)
Charles S. Dutton (Willis Richard)
Lyle Lovett (Manny Hood)
Ned Beatty (Lester Boyle)
Courtney B. Vance (Otis Tucker)
Donald Moffat (Jack Palmer)

rendező: Robert Altman
író: Anne Rapp
operatőr: Toyomichi Kurita
díszlettervező: Susan Emshwiller
zene: David A. Stewart
producer: Robert Altman, Ernst Etchie Stroh
látványtervező: Stephen Altman
vágó: Abraham Lim


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv Glenn-Close Julianne-Moore Liv-Tyler

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr624929817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása