HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egyszer volt, hol nem volt 6. rész

2012.09.23. 18:14 MinDigTV


A mesevilágban a herceg veszedelmes viadalokba bocsátkozik, egy egyszerű pásztor pedig magával az "aranykezű" Midász királlyal kerül rokoni kapcsolatba. M1 szeptember 23. vasárnap 21:30


6. rész - A pásztor
David, az egykori ismeretlen beteg teljesen össze van zavarodva, hiszen semmire sem emlékszik a baleset előtti életéből, és miközben Kathryn mindent megtesz, hogy jól érezze magát közös otthonukban, őt a szíve Mary Margarethez húzza. Eközben a mesevilágban a herceg veszedelmes viadalokba bocsátkozik, egy egyszerű pásztor pedig magával az "aranykezű" Midász királlyal kerül rokoni kapcsolatba.

Emma Swan illúziók nélkül éli az életét, óvadékügynökként dolgozik, és egymaga áll szemben a világgal, amióta csak újszülöttként magára hagyták. 28. születésnapján váratlan látogatója érkezik, egy tízéves kisfiú, Henry, aki azt állítja, ő Emma fia, akit születése után örökbe adott. Henry szülőanyja segítségét kéri, szerinte ugyanis Emma nem más, mint Hófehérke és a királyfi gyermeke, és így ő az egyetlen, aki meg tudja törni az átkot, amely fogva tartja a mesevilág lakóit Storybrook városában. A gonosz királynő ugyanis a modern Amerika egyik eldugott szegletébe száműzte a mesék szereplőit, akiknek azóta fogalmuk sincs, kik is ők valójában.  

A cinikus Emma persze egy szót sem hisz az egészből, ám amikor hazaviszi Henryt Storybrookba, és megismeri a kisfiú pszichológusát, Archie Hoppert és a titokzatos Mr. Goldot, neki is feltűnik, hogy ez a kisváros tele van rejtélyekkel. Különösen Henry nevelőanyja, Regina Mills kelti fel a gyanakvását – aki Henry szerint valójában nem más, mint a gonosz királynő –, és Emma végül úgy határoz, a városban marad, amíg meg nem győződik róla, a kisfiú biztonságban van-e.

Emma döntésével láthatatlan erők lendülnek mozgásba, és megkezdődik a küzdelem az elfojtott igazság győzelméért, amelynek a tétje nem kevesebb, mint mindkét világ, a mesebeli és az e világi jövője. A jók győzelméhez azonban elengedhetetlen, hogy Emma elfogadja szerepét, amit e harcban csak ő tölthet be, míg a gonosz királynő kezdettől fogva tisztában van vele, hogy a hatalma forog kockán. Ahhoz, hogy megértsük a mesevilág egykori lakóinak sorsát, meg kell ismernünk életük olyan részleteit, amelyek a mesékből kimaradtak; és lehet, hogy hamarosan egészen más szemmel nézünk majd ezekre a jól ismert mesealakokra, Hamupipőkére, Tücsök Tihamérra vagy éppen Piroskára.

A sorozat alkotói, Edward Kitsis és Adam Horowitz, akiknek olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Lost – Eltűntek vagy a Tron – Örökség, igazi modern mesét szőttek a mindnyájunk által ismert klasszikus mesék újragondolásával. „A mesék tele vannak varázslattal, hősiességgel, félelemmel és örömmel, de szerintünk tele vannak megválaszolatlan kérdésekkel is – mondja Adam Horowitz. – Morgó, a törpe miért morgós? Gepetto hogyan lett olyan magányos, hogy fából készít magának kisfiút? És a gonosz királynő valóban csak hiúsága miatt akarja megöletni Hófehérkét? Az Egyszer volt, hol nem voltban ehhez hasonló kérdéseket teszünk fel, nem mondjuk fel újra a régi meséket, inkább leásunk a mélybe, hogy az ismert történetek mögött feltárjunk valami újat.”


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat m1 mindig tv egyszer volt hol nem volt

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr224797964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása