HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Gorillák a ködben az M1-en

2012.07.18. 15:28 MinDigTV

m1 – július 22., vasárnap, 17:15

gorillak_ajanlo_jpg_285x144.jpg

A hiteles dokumentumok alapján készült életrajzi filmben Afrikában, a ruandai erdők mélyén hegyigorilla-családok élhetnék boldogan az életüket, ha nem lennének orvvadászok. A gorillák között egy nőnek, aki ráadásul állatkutató, különleges módszereivel sikerül elnyernie az állatok bizalmát - m1 július 22. vasárnap, 17.15

Dian Fossey, az erdők magányos asszonya 1932-ben San Fransiscóban született. A 60-as évek elején járt először Kelet-Afrikában, a gorillákkal való találkozása meghatározó élmény volt. Louise Leakey antropológus támogatását élvezve (a professzor Jane Goodall mentora is) 1967-ben ismét Afrikába utazott, hogy a ruandai vulkanikus Virunga-vidék hegyi gorilláiról tanulmányt készítsen, és a National Geographic Society megbízásából létrehozza a Karisoke Kutatóközpontot.

A hiteles dokumentumok alapján készült életrajzi filmben a távoli Afrikában, a ruandai erdők mélyén hegyigorilla-családok élhetnék boldogan az életüket, ha nem lennének orvvadászok. A gorillák között egy nőnek, aki ráadásul állatkutató, különleges módszereivel sikerül elnyernie az állatok bizalmát. Utánozza hangjukat és mozdulataikat, leveleket rágcsál, s közben mindent megtud a gorillákról, amit csak ember megtudhat róluk. Dian Fossey 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával Ruandában. Az évek során olyan közel került hozzájuk, mint előtte senki más. Michael Apted saját könyve és a National Geographic egy cikke alapján rendezte meg filmjét a tragikus sorsú Dian Fossey lenyűgöző életéről.

Díjak:
Golden Globe díj (1989) - Legjobb filmzene: Maurice Jarre
Golden Globe díj (1989) - Legjobb színésznő - drámai kategória: Sigourney Weaver

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 125 perc, 1988

rendező: Michael Apted
író: Dian Fossey, Harold T. P. Hayes
forgatókönyvíró: Anna Hamilton Phelan, Tab Murphy
zeneszerző: Maurice Jarre
operatőr: John Seale
vágó: Stuart Baird

szereplők:
Sigourney Weaver (Dian Fossey)
Bryan Brown (Bob Campbell)
John Omirah Miluwi (Sembagare)

Forrás: http://premier.mtv.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: Film M1 Gorillák a ködben Sigourney Weaver

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr584664465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása