HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ember a Holdon – Az Apollo 11 küldetése az M1-en

2012.07.16. 17:25 MinDigTV

Az 1969-es eseményről készült dokumentumfilmet július 18-án, szerdán 22:50-től láthatják az m1-en. Míg a küldtésről készült angol tévéfilmet Holdrakéta – Az Apollo 11 repülése címmel július 21-én, vasárnap hajnalban nézhetik meg az m1-en

1969. július 20-án volt az emberiség történetének egyik legdicsőségesebb pillanata. Az Apolló-11 expedíció alkalmával szállt le ugyanis először embereket szállító űrhajó a Hold felszínére, és ekkor lépett az első ember, egy ohiói születésű vadászpilóta, idegen égitestre. Az Apollo program során ekkor küldtek embert ötödször az űrbe, és harmadszor a Holdhoz. Az 1969. július 16-án elindított küldetés résztvevői Neil Alden Armstrong, a küldetés parancsnoka, Michael Collins, a parancsnoki modul, a Columbia pilótája, valamint Edwin Eugene „Buzz” Aldrin, a holdkomp, a Sas pilótája voltak. Július 20-án Armstrong és Aldrin voltak az első emberek, akik leszálltak a Holdra. A küldetésük sikerét évekig tartó tervező munka és kemény kiképzés előzte meg, amelyek kulisszatitkaiba avat be az Ember a Holdon – Az Apollo 11 küldetése című dokumentumfilm, amely korabeli tévéfelvételek felhasználásával készült.

hodraszallas_az_m1-en.jpg

Ember a Holdon – Az Apollo 11 küldetése – m1 – július 18. 22:50
amerikai dokumentumfilm, 61 perc, 2009

Feliratozva a Teletext 111. oldalán.

A nevezetes események drámai bemutatását tűzték ki célul a Holdrakéta – Az Apollo 11 repülése című angol tévéfilm készítői, amikor a világméretű jelentőségű események mellett a küldetés szereplőinek személyes történetét is elbeszélik, mindeddig ismeretlen részletek feltárásával, soha nem látott archív felvételek felhasználásával. A három űrhajós, Armstrong, Aldrin és Collins összetett személyiségeinek súrlódásai sem maradnak ki az Apollo 11 szűk belső terében kibontakozó drámából, amely látványos képi effektusokkal illusztrálva, a részletekig menő hitelességgel meséli el ennek a történelmi jelentőségű űrutazásnak az eseményeit.

Holdrakéta – Az Apollo 11 repülése – m1 – július 21. 00:20

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

angol-amerikai filmdráma, 91 perc, 2009

rendező: Richard Dale
forgatókönyvíró: Tony Basgallop
zeneszerző: Richard Blair-Oliphant
operatőr: Paul Jenkins
producer: Tim Goodchild, Michael Robins
vágó: Peter Parnham

szereplők:
Daniel Lapaine (Neil Armstrong)
James Marsters (Buzz Aldrin)
Andrew Lincoln (Michael Collins)
Ursula Burton (Marilyn Lovell)
Nigel Whitmey (Deke Slayton)


Forrás: http://premier.mtv.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: antenna hungária mindig tv Apollo Ember Holdutazás Holdon

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr564660376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása